Keesie is nu 7 รก 8 weekjes oud en is al 2 weken mijn kleine vriend.

Meneer begint een beetje op avontuur te gaan, ontdekkingsreis door de kamer, even daar heen fladderen om te kijken wat er te beleven valt, even de andere kant op fladderen. Hij wilt erg graag bij me zitten, even knuffelen, kusjes geven.. Hij is erg aanhankelijk..

Keesie heeft een mooie grote kooi, met diverse speeltjes. Iedere week wordt zijn kooi verschoond, waarnaar ik de speeltjes anders indeel, zodat het iedere week een nieuw ontdekkingsavontuur in zijn kooitje is. Maar als ik in de kamer ben, wilt Keesie alleen maar uit zijn kooi en lekker bij me kroelen.

Hij is nu aan het testen.. mmm... als ik in haar ketting bijt, is die dan lekker, kan het stuk, zal ze er iets van zeggen? mmm.... een bril, zal ik daar eens op gaan klimmen, misschien dat ik dan alles beter kan overzien of smaakt deze bril wel lekker..? Allerlei vragen die Keesie zich afvraagt waardoor hij op onderzoek uit is en overal even in wilt bijten om te kijken of het lekker is. Maar helaas, zeg ik Nee of Aah en zet hem dan weg.. Keesie kijkt me dan vragend aan en denkt: "ja wacht eens even, mij wegzetten? dat gebeurt zo maar niet!"

Maar we blijven volhouden, nee is nee. Ik zit nu beneden en hoor meneer al krijsen nu mijn partner bij hem is. aandacht jeej aandacht, ik krijg weer alle aandacht! Keesie is dolblij. Als ik bij hem ben, staat zijn kooitje open, hij is vrij om bij mij te zitten kroelen of dat hij lekker gaat spelen in zijn kooitje, maar Keesie is toch liever bij mij.

Over een paar weken (helaas nu even niet mogelijk) ga ik een speelplateau voor hem maken, voor buiten zijn kooi. Ik heb gelukkig wat timmermannen in de familie! Keesie zal dan heerlijk kunnen genieten van stukken touw, verdiepingen, schommels, takjes, balletjes en andere speeltjes. Ik kijk er nu al naar uit om zijn reactie te zien als zijn speelplateau af is!

Keesie is wel een beetje beledigd, ik ben een weekje op wintersport geweest, en dat was voor zijn tijd al besproken. Meneer voelde zich dus gepasseerd. Hij is twee dagen boos op me geweest en realiseerde toen wel dat hij mij toch wel erg gemist had en kwam weer lekker bij me kroelen en hij heeft het mij blijkbaar toch kunnen vergeven..

Keesie is een Agapornis Roseicollis.

Wij wensen iedereen een goede nachtrust toe.

Liefs, Suzanne en Keesie