Op mijn stage was er een agapornide die de voorste teennagels miste en daardoor niet meer normaal kon functioneren. Hij kwam niet meer op het stokje, maar bleef het toch proberen. Hij vloog boven het stokje om te proberen er uiteindelijk toch op te komen. Hij bleef vliegen totdat hij niet meer kon en op de grond belanden.

Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om de arme agapornide aan zijn eigen lot overgelaten daar achter te laten.

Dus nam ik hem mee en paste een kooi aan speciaal voor hem. Val preventie voorop en op iedere verdieping ligt eten en drinken. Ook is alles voorzien van fleece, omdat hij zich daaraan makkelijk vast kan grijpen.

Een maatje doe ik er niet bij nemen, omdat ik bang ben, dat hij dan geen kans krijgt om te eten en aangevallen word, omdat hij zwakker is.

Nu hopen dat hij zich aan kan passen aan zijn nieuwe omgeving, want hij snapt nog niet goed, dat hij zijn teennagels mist en daardoor sommige dingen niet kan doen.

Hij is nu nog een beetje aan het revalideren en daarna gaan we aan de gang om hem tam te maken, want bijten kan hij nog wel goed.

Mocht er iemand ervaring hebben met agapornide met poot problemen, zou ik het heel erg fijn vinden om ervaringen uit te wisselen.
[Wiki={option}]Click image for larger version

Name:	IMG_20170318_173747.jpg
Views:	1
Size:	35,6 KB
ID:	247141[/Wiki]

Click image for larger version

Name:	IMG_20170318_111346_1.jpg
Views:	2
Size:	42,3 KB
ID:	247143
Bijgevoegde Bestanden