Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

agapornis blijkt forpus??!!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • agapornis blijkt forpus??!!

    hoii!
    ik ben maaike en heb van een vriend een koppeltje overgenomen omdat hij wegens verhuizing geen ruimte meer had voor de grote kooi.
    mij is toen verteld dat het agapronissen zijn. ze zijn blauw/grijs met turquaise in de vleugels en staart. en het verschil tussen man of vrouw is duidelijk te zien.
    nu hebben ze een nestje waar van de 4 eitjes 3 zijn uitgekomen (1 is inmiddels overleden)
    heb nu dus 2 jongen. 1 jong zit al bij de ouders op de stokken (met veren en al helemaal volgroeid) alleen het andere kuiken is nog kaal en de oogjes zijn nog niet helemaal open, hij ligt erg achter met de ontwikkeling maar leeft nog steeds!
    nu was ik een beetje aan het lezen op het forum toen ik ineens een foto van een vogeltje zag die sprekend op de mijne lijkt! nu blijkt (waarschijnlijk) dat mijn aga's geen aga's zijn maar forpussen! ik zal later nog wel fototjes plaatsen want zou graag van jullie horen of dat mijn vermoeden klopt!
    wat zijn nou de grootste verschillen tussen aga's en forpussen en zijn er dingen waar ik op moet letten met de opvoeding?
    ook is mijn vraag of dat ik het andere kuiken nog in het broedhokje moet laten zitten of dat ik het voeden zelf moet gaan overnemen? (het vogeltje is al zeker een maand oud maar nog helemaal kaal en de oogjes zijn nog niet open)
    om het al volgroeide jong tam te maken kan ik hem beter in een andere kooi zetten? gescheiden van de (niet tamme) ouders?? zoja hoe dan met voeren? eet hij al zaadjes of moet ik hem nog pap geven?
    graag jullie advies, ervaring en meningen....

    groetjes maaike!

Ads onder in topics

Collapse

Papegaaienforum wordt mede mogelijk gemaakt door:

Working...
X