Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Territorium?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Territorium?

    Hoi allemaal,

    Gisteren ben ik erg geschrokken van mijn witbuikcaique. Ze is handtam, en erg gezellig (al moet ik met onbekende mensen natuurlijk altijd even oppassen/afwachten). Ik was bij mijn ouders op bezoek (met papegaai), en mijn tante was daar ook. Mijn tante heeft een tijdje terug twee weken voor haar heeft gezorgd toen ik op vakantie was. Ze vindt papegaaien erg leuk en kan goed met mijn caique overweg, dus dat logeeradres was een logische en goede keuze. Nu zat mijn caique gisteren bij mijn vader op de bank, en mijn tante zat in de andere hoek van de bank thee te drinken. Plotseling schoot mijn caique richting mijn tante, sprong op haar schoot, in 1 keer omhoog en hing in haar lip. Uit het niets! Mijn tante heeft nu een flink gat in haar lip, waar ik me nogal akelig over voel, aangezien het toch mijn diertje is wat haar aanvalt.

    Ik begrijp niet zo goed wat nu de trigger is geweest waardoor mijn caique zo in de aanval ging. Kan het zijn dat mijn tante, waarmee ze in principe goed overweg kon, nu in 'haar territorium' zat? Mijn caique heeft veel contact met mijn vader, ik denk dat hij erg hoog in het vaandel staat bij mijn papegaai. Het lijkt me dus de meest logische verklaring.

    Hierover twee vragen: Kan iemand mij vertellen wanneer een caique ongeveer volwassen is? Dus wanneer hij maatjes gaat beschermen? En wat doen jullie in zo'n situatie?

    Alvast bedankt!

  • #2
    Dat zou inderdaad een logische en meest voor de hand liggende reden zijn..
    Aangezien caiques zo ontzettend druk kunnen zijn is het misschien een poging je tante uit te dagen om met 'm te spelen? Soms raken ze nog wel eens overenthousiast en dan wil er af en toe nog wel geknauwd worden, maar omdat het zo uit het niets gebeurde, denk ik dat het inderdaad om een territoriaal iets gaat, ik ben benieuwd...
    http://www.flickr.com/photos/robinschaft/sets/

    Comment


    • #3
      Hoe oud is je vogeltje nu ?
      Weet je wat voor geslacht ie is.
      Is ie met pap grootgebracht ?

      Dat zijn effe een paar vraagjes voor jou, want kuikens die met pap zijn grootgebracht willen nog wel eens naar lippen bijten, tenminste, ik zie het bij al mijn agaporniden pap kuikens, en dan voornamelijk de popjes, dus dan zou ik zeggen, dat jou vogel een popje is.
      En dan is het ook nog vaak zo, dat een vogel parkiek/papagaai, meestal naar het tegenovergestelde menselijke geslacht trekt, van wat ze zelf zijn, en als het een popje is, zou het ook nog kunnen dat zij, je vader tegen je tante wil beschermen, of je vader opeisen voor haar zelf of zo.
      Misschien is ze verliefd op je vader hahaha

      Als het een mannetje is, zou het het paphappen kunnen zijn, bij een popje ook.

      Beterschap voor je tante, lijkt me erg pijnlijk, ik ben ook wel een paar keer in mijn lippen gebeten, maar gelukkig nog nooit zo hard.
      Groetjes Els.
      http://aga-rosei-kweker.webnode.nl/
      http://agaporniden.forum2go.nl/

      Comment


      • #4
        Bedankt voor de reacties!

        Mijn caique is nu 15 maanden oud, en met de hand grootgebracht. Ik weet niet of het een mannetje of vrouwtje is, maar dacht altijd dat het een mythe was dat papegaaien naar het tegenovergestelde geslacht trokken!

        Waarom grijpen ze naar een lip als ze met pap zijn grootgebracht? Dit begrijp ik niet helemaal! Kun je me dat uitleggen?

        Gisteren sprong ze opeens op mijn oma af, maar we hebben haar weggehaald voor ze kon bijten (mijn oma bijt ze al vanaf het begin, en die is uberhaupt niet zo handig met dieren).

        Ik vind het lastig! Ze (ik noem mijn caique eigenlijk altijd ze.. ongeacht of het een man of popje is ) kan met een andere tante van mij, mijn nichtje, mijn oom en opa, en ouders prima opschieten, maar het lijkt alsof er nu opeens iets omsloeg bij haar.

        Wat is de beste manier om hiermee om te gaan denken jullie? Papegaai meteen in kooi doen bij wijze van 'straf', of juist even rustig laten zien dat er geen gevaar dreigt, en dat het onnodig is om aan te vallen?

        Comment

        Ads onder in topics

        Collapse

        Papegaaienforum wordt mede mogelijk gemaakt door:

        Working...
        X