Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Welke papegaai voor drukkere persoon?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Welke papegaai voor drukkere persoon?

    Dag,

    Ik zou graag wat advies krijgen ivm het kiezen van een soort.

    Ik werk heel drukke uren en zou graag een papegaai (of desnoods 2 voor elkaar gezelschap te houden) hebben die hier geen last van zal hebben. Ik kan zeker 30 minuten per dag er mee spelen, mogelijks meer, maar alvast dat als minimum. Ze kunnen eventueel ook een tijd op mijn schouder zitten, etc wanneer ik op PC werk, maar actief als speeltijd telt dit niet mee.
    De vereisten zijn dus: moet met weinig actieve speeltijd tevreden zijn, mag niet te luid schreeuwen bij zonsopgang/ondergang (nogal belangrijk, kan evt opgelost worden met een doek op de kooi als de vogel dat niet erg vindt). Ik heb gelezen dat een koppel beter is als men niet vaak thuis is, maar hoe doet men dan om er fatsoenlijk mee te spelen, ik stel me voor dat de ene zich niet kan concentreren op mij als de andere autonoom aan het spelen is?

    Nu heb ik een grote kooi met 3 paar zebravinken, maar ik zou graag ook een tammer en intelligenter dier hebben. Wel heb ik 20 jaar geleden als kind een koppel agapornissen gehad, maar toen was er zeer weinig informatie over hoe ze te houden en temmen, dus die waren wild en nogal luidruchtig.
    Agapornissen ken ik dus, maar misschien kan ik een slimmere en minder luidruchtige vogel vinden?

    Van de kleine papegaaien zijn er naast Agapornis ook de Forpussen en de Catharina-parkiet. De Grasparkiet heb ik altijd lelijk gevonden en zou ik nooit jaren aan een stuk verknocht aan raken.
    Ik lees dat de Catharinaparkiet heel stil is?

    Van de middengrote lijken de Poicephalus (vb Senegal/ bonte boer), Pyrrhura, Bourkes parkiet (ik lees dat ze zeer stil is) en valkparkiet interessant. De monniks/muis-parkiet lijkt ook slim te zijn maar heeft de reputatie luid te zijn.

    Omdat mijn appartement niet zo groot is neig ik naar de kleinere vogels, omdat ze relatief meer plaats hebben.

    Uw raad en bedenkingen zijn zeer welkom!

  • #2
    Ik kan denk ik niet zoveel inbrengen, maar mijn ervaring is wel dat computeren onmogelijk is met een vogel op je schouder. De knopjes verdwenen hier regelmatig van het toetsenbord enzo...

    Ik zou zoiezo voor 2 vogels gaan in jouwn situatie omdat de tijd die je er voor hebt wel weinig is. Zorg daarnaast dat ze echt een ruime kooi hebben waar ze zich echt in kunnen vermaken.

    Ook is een doek over de kooi wat mij betreft geen oplossing voor het schreeuwen...Elke papegaai maakt echt geluid en vaak indd in de ochtend en avond, dit is toch natuurlijk gedrag en hoort er ook wel een beetje bij. (er is natuurlijk een verschil tussen natuurlijk schreeuwgedrag op gezette tijden en een schreeuw probleem)

    Succes met je keuze
    Chester en Samba
    Yoda en Navy

    Comment


    • #3
      Bedankt, dat is goede raad!

      Ja, daarom dat ik neig naar de kleinere vogels, die gaan ook per definitie meer ruimte hebben. Ik lees vooral dat de Catharina-parkiet en Forpussen goed speels zijn, maar het kriebelt toch om een kleurrijke Pyrrhura te kopen als dat enigszins zinvol is in mijn situatie.

      Het ochtendschreeuwen wil ik niet dat de onder- en bovenburen kunnen horen, of ik krijg ze meteen aan de deur.

      Comment


      • #4
        Ik heb het wat vereenvoudigd om gemakkelijker advies in te winnen.
        Ik twijfel tussen een koppel Catharinaparkieten of een koppel Pyrrhuras. Van de parkieten weet ik dat ze plaats genoeg zullen hebben, en dat ik allicht geen lawaaiproblemen zal hebben. Ze zijn ook zeer betaalbaar.

        De Pyrrhuras zijn een beetje groter, hebben veel meer energie, hebben dus meer plaats nodig. Dus zowizo een grote kamervolière. Ze zijn ook een stuk duurder in aanschaf (vooral voor 2 voel je het wel).
        Ze zijn wel mooier en intelligenter.

        Ik heb de voorkeur voor de Pyrrhuras, maar wil ze alleen aanschaffen als de vogels niet lijden doordat ik maar een beperkte tijd er mee kan omgaan per dag.

        Is het overigens correct dat ik een speelstand kan maken (buiten de kooi), en dat ze daar dan zelf blijven op zitten voor een uurtje, of zullen ze naar eigen goeddunken door heel de kamer vliegen? (Als ik in de kamer ben)

        Comment

        Ads onder in topics

        Collapse

        Papegaaienforum wordt mede mogelijk gemaakt door:

        Working...
        X