Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Handopfok vs. natuurbroed

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Wat dacht je van het beste van 2 kanten, wildbroed bijvoeren, dan leren ze alles van de ouders zoals een papegaai zich natuurlijk behoort te gedragen, en ze worden tam, door het bijvoeren.

    Of een wildbroed geregeld uit het blok halen om hem tam te maken.
    Groetjes Els.
    http://aga-rosei-kweker.webnode.nl/
    http://agaporniden.forum2go.nl/

    Comment


    • #17
      Hallo Yara,


      Ik heb het gevoel dat over edelpapegaaien minder informatie te vinden is op internet dan andere papegaaien.. Maar dat kan ook aan mij liggen.
      kijk als iedereen de vragen en antwoorden via een PB doet zal dat zo blijven. als ik tijd over heb zal ik ook nog even antwoorden op je vraag in posting 1.
      ik weet niet alles maar doe mijn best

      Comment


      • #18
        Ja klopt is ook zo, dacht dat dat misschien handiger was omdat de vraag ook eigenlijk los stond van dit topic.
        Maar ik begrijp wat je bedoelt, ik zit ooit dagen de vragen van anderen te lezen, en daar leer ik dan weer heel veel van.
        Maar nu is alle informatie via pb's weer bij

        Comment


        • #19
          Oorspronkelijk geplaatst door EJM Bekijk Berichten
          Wat dacht je van het beste van 2 kanten, wildbroed bijvoeren, dan leren ze alles van de ouders zoals een papegaai zich natuurlijk behoort te gedragen, en ze worden tam, door het bijvoeren.

          Of een wildbroed geregeld uit het blok halen om hem tam te maken.
          Ik heb begrepen dat je met edels dan een grote kans hebt op het verstoten en of doodbijten van de jongen.
          Ik weet niet of alle kwekers dat vinden en zo ervaren, maar zo heb ik dat ooit gelezen en dat wordt bevestigd voor mijn gevoel doordat ik nooit meemaak dat edels bijgevoerd worden en teruggaan het blok in.

          Comment


          • #20
            Hmm daar zou ik ook graag meer over willen lezen :O

            Comment


            • #21
              Ik heb trouwens nog een vraag, het is me namelijk erg onduidelijk of edels nou knuffelig zijn of niet?
              De ene site zegt ja, de andere nee, ik weet het niet. Al is dat natuurlijk niet de rede om een papegaai te kopen.

              Comment


              • #22
                En ik wil er nog even een vraag aan toevoegen!
                Je hebt van die vogelkooi in de vorm van een "huisje". (een hoog gedeelte met een iets lager gedeelte erlangs). Moet je dan ook meteen uitgaan van grotere maten, omdat je in dat lage gedeelte wat ruimte verloren hebt of maakt dit niets uit?

                Comment


                • #23
                  Hallo Yara,

                  Ja, hand opfok of natuurbroed dat was je vraag en dan met betrekking op tam maken en eventuele problemen op later leeftijd.
                  Mijn mening gebaseerd op verhalen van andere en daaruit mijn conclusie gemaakt deze is algemeen en niet specifiek voor 1 soort.


                  Het tam maken van een vogel kan altijd of nu hand opfok of natuurbroed is, zelfs een gaai van oudere leeftijd kan nog tam gemaakt worden.

                  Wat makkelijker is om tam te krijgen ja dat is hand opfok mits gedaan door deskundige of onder begeleiding van zo iemand.

                  Dit wil niet zeggen dat deze vogels ook tam blijven dat ligt geheel aan de verdere opvoeding.

                  Klein voorbeeld een vogel die al op de helft van zijn leeftijd dat die zelfstandig zou zijn uit het nest gehaald wordt en met pap wordt groot gebracht zal op de leeftijd dat die zelfstandig is lekker tam zijn, maar indien er dan verder niets gedaan wordt met de gaai dan zal dat snel weer verdwijnen of indien er verkeerd met gaai wordt omgegaan( niet goed opvoeden).



                  Waar gaat het dan vaak mis?
                  Ondeskundigheid
                  Impulsieve aankoop
                  Verkeerde informatie tot zich genomen
                  Verkeerde verwachtingen van gaai
                  Gaai wordt door meerdere mensen verschillend opgevoed



                  Veel zo niet alle opgenoemde redenen zijn een gevolg van dat mensen vaak iets willen maar niet zoals jij nu wel doet eerst informatie tot zich nemen en dan al voor er een gaai is weten waar je aanbegint.

                  Dat er op latere leeftijd problemen ontstaan is vaak een gevolg van de tijd die men besteed aan de gaai, in het begin is alles nieuw met is bijna hele dag bezig met de gaai en kunstjes leren.
                  Maar op gegeven moment is het nieuwtje er af en gaan de mensen weer door met hun dagelijkse bezigheden en de gaai zal om aandacht te krijgen apart gedrag gaan vertonen en meestal lukt dat ook het zij door een schreeuw richting de gaai of een andere vorm van aandacht.
                  En ook in het begin lekker veel knuffelen met de gaai vind die zo leuk totdat deze gaat pubberen en dus ook seksueel actief wordt en dan vooral naar de gene die veel knuffelt met de gaai.
                  Ook maken veel mensen naar mijn idee de fout door de gaai geen gaai te laten zijn en moet de gaai compleet voldoen aan zoals hun voor ogen hebben, dus leuke praten, leuke kunstjes doen, poepen op plekken die hun willen, niet schreeuwen, geen troep maken.


                  Dan even wel een ervaring van ons.

                  Wij hebben 3 ara’s een koppel geelvleugels(voor de kweek) en een man blauw gele alle 3 nog in de huiskamer.
                  Van de man van de geelvleugels weet ik dat deze al vanaf moment dat die uit het ei is met pap is gevoerd van de pop weet ik dat niet, de blauw gele(man) is ook met pap gevoerd.
                  Aangezien we het koppel niet als tamme vogels wilde maar voor de kweek hebben we daar dus ook niet echt veel meegedaan om tam te krijgen. De pop is tammer en wil nog wel eens op de arm komen zitten en praat honderd uit, de man is een echte ara en daar kunnen we ook niet veel mee praat wel maar stuk minder als de pop en gedraagt zich ook als een echte man.
                  De man is op de leeftijd dat die zelfstandig was gesocialiseerd met andere gaaien en is dus geen tamme afwijkende gaai geworden.
                  De blauw gele is een echte tamme lieve gaai en daar doen we en kunnen we ook veel mee, vliegt lekker door de kamer als wij dat goed vinden, klets een aardig eindje weg maar het is en blijft een gaai die af en toe ook zijn mindere kanten heeft en dat mag.



                  Als laatste advies wat ik je wil meegeven is, welke soort gaai je ook zal nemen vraag zoveel mogelijk informatie bij mensen die deze vogel bezitten als huiskamer gaai, vraag veel informatie bij kwekers en maak van al die informatie jouw waarheid.

                  En waar je ook koopt laat de vogel testen op de bekende ziektes zoals PBFD, Polyoma, Chlamydia en KDS en maak hier duidelijke afspraken over.
                  ik weet niet alles maar doe mijn best

                  Comment

                  Ads onder in topics

                  Collapse

                  Papegaaienforum wordt mede mogelijk gemaakt door:

                  Working...
                  X