Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Vogelkliniek opzetten!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Vogelkliniek opzetten!

    Ben mijn hele leven al gek van alles wat met vliegen te maken heeft en heb dit dan ook allemaal ervaren. Zelf gevlogen in alles wat ik maar kon en ja wat is er mooier dan uiteraard mijn gevleugelde gezinsleden. ( Mijn dochter is ook leuk uiteraard) zie op forums veel discussies over handopfok en natuurbroed. Ik wilde bewust beide kanten meemaken en heb daarom beide trajecten doorlopen. Cursussen gevolgd, internet, fokkers. Jullie kennen het allemaal wel.

    Merk dat er heel weinig goed klinieken zijn die daadwerkelijk de beide kanten laten zien met de daarbij behorende voorlichting over de nadelen en voordelen.
    Ik heb zelf 2 tandheelkundige klinieken (Gezonde Mooie Tanden BV) opgezet en in januari 2014 openen we de derde. Dan zit mijn taak erop wat betreft de tandheelkunde en ga daarna eens van mijn hobby mijn werk maken.

    Zou heel graag reacties van mensen ontvangen wat ze nou precies missen op het gebied van papegaaien en parkieten qua verzorging ( voorlichting), artsen echt gespecialiseerd op papegaai soorten zijn er weinig ( handje vol) welk gebied zouden jullie graag een goede vogelarts willen zien?

    het specialistische werk laat je uiteraard echt aan de specialisten over. Hoe ik een hygienische kliniek moet bouwen heb ik inmiddels wel onder de knie en zo mijn ideeën wat betreft een vogel kliniek en als het gaat om mijn gaaitjes gaat dan wil ik de beste van de beste. Zelf heb ik de mazzel dat ik in Breda woon en mijn va vlak in de buurt heb, dit is helaas voor vele ( zie ik vaak op het forum) niet het geval. Bijvoorbeeld de weekenden, voor de tandheelkunde en de dokter hebben we een mooie dienst die wisselt waardoor je met een telefoontje terecht kan, met je papegaai moet je hemel en aarde bewegen om ergens terecht te kunnen in het weekend (een dierenarts is er maar ik doel echt op vogelartsen) dan moet je toch al een aardig eind rijden met een ziek beestje om bij de juiste persoon te komen.


    Het idee is nog erg vers en moet volledig uitgewerkt worden en uiteraard hoort daar veel onderzoek bij, jullie kunnen mij daarbij helpen! Jullie zijn tenslotte de echte kenners.

    Mijn dochter roept al vanaf het eerste bezoek aan Peter Bastiaanse in prinsenbeek (mocht zelf de stethoscoop vast houden en luisteren) dat ze dierenarts wil worden en zelf een praktijk wil hebben later. Ze is nu bijna 9. Ik heb alles al afgerond en ben straks niet echt meer nodig op de praktijken en dacht waarom gaan we daar nu niet al mee beginnen. Liep zelf tegen een aantal dingen aan en als je ziel en zaligheid er maar in gooit dan kom je er wel, maar dit moet veel makkelijker kunnen.

    Hoop van jullie veel ideeën te krijgen, alle ideeën zijn welkom. Zeer zeker ook de kleintjes.


    Groetjes,

    Monique van der Gaag

  • #2
    Hallo

    Een heel mooi streven, misschien kun je om te beginnen, vragen of je pro deo stage kunt lopen bij een ervaren dierenarts gespecialiseerd in papegaaien om in de praktijk ervaring op te doen en zo de diversiteit te leren kennen.

    Mvg. Julia
    Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal.>>

    Comment


    • #3
      Beste Althea,

      Dat is uiteraard de eerste vereiste. Ik ga uiteraard zelf een opleiding volgen en begin mijn opleiding in de natuurlijke leefomgeving. Daar komen ze tenslotte vandaan en daar begin ik dan ook.

      De vraag is meer gericht op gaaien liefhebbers en de dingen die ze missen in Nederland.

      Hoor graag jouw ideeën


      Groetjes,

      Monique van der Gaag

      Comment


      • #4
        Als eerste wil ik je heel veel succes wensen, een mooi plan

        Moeilijk om even zo te zeggen wat ik mis.
        Ik kom bij dezelfde arts als jij, al moet ik daar dus wel een eindje voor reizen met ov.
        Ky Mani & Makena Sundae & Vlinder Pei & Ginger Casper & Levy Remy & Cyrah Tinka Jazz

        Ken je papegaai

        sigpic

        Comment


        • #5
          Dank je wel. Heel veel mensen helaas. Ik zet ze allemaal op een rijtje zodat ik uiteindelijk de perfecte locatie gevonden heb.


          Groetjes,

          Monique van der Gaag

          Comment


          • #6
            ik mis inderdaad dat je niet op elke tijd van de dag ergens terecht kan en ook voor elk soort onderzoek.
            mis eigenlijk ook de mogelijkheid voor bijvoorbeeld huisbezoek zodat je niet met je dood zieke vogel over straat moet en misschien meer besmettings gevaar door een wacht ruimte waar alleen maar zieke dieren komen.
            dan zou er ook beter advies gegeven worden over eventuele behandelig van andere vogels in dezelfde ruimte enz. als de arts de omgeving zelf kan zien.
            zeg maar de mogelijkheden die er voor mensen ook zijn
            en de prijzen rijzen soms ook de pan uit wat ik hier en daar hoor.

            Comment


            • #7
              Hele goeie, dit soort dingen bedoel ik. Dit kwam ik ook tegen in de th (tandheelkunde) en heb daar direct wat aan gedaan. Als er iets met een kunstgebit aan de hand was dan kon de patiënt tot maandag wachten en pap eten het weekend. Belachelijk. Daar hebben we SOS kunstgebit voor opgericht. Simpel een nummer bellen en wij komen. Dit zou je heel goed met onze gaaitjes kunnen doen. Huisbezoeken kan ook al zijn de kosten dan erg hoog, maar goed ga er mee aan de slag.

              Ik heb een goede kliniek in Amerika gevonden en wil daar naar toe gaan. Zij lopen toch iets voor op Nederland.

              Ontzettend bedankt voor je reactie.


              Groetjes,

              Monique van der Gaag

              Comment


              • #8
                Wat betreft de ruimtes en hygiëne, daar weet ik alles vanaf. In mijn praktijk hebben wij een operatie kamer waar alles volledig steriel moet zijn. Zelfs de lucht wordt steriel gemaakt door een zuivering systeem, bacteriën worden uit de lucht gehaald. Die hebben we zelf ontworpen en de bouw ben ik helemaal bij geweest. Je moet er niet aan denken dat je in de bacteriën ligt van je voorganger!! Er is een handboek aanwezig hoe je moet behandelen en is eenvoudig om te vormen naar vogels. Deze kwaliteit moeten wij ook voor onze gaaitjes hebben en is heel erg goed te realiseren.


                Groetjes,

                Monique van der Gaag

                Comment


                • #9
                  Wat er vooral mist zijn denk ik va's waar je dag en nacht terecht kan. Nu zoek je je in het weekend vaak een slag in de rondte, wat waardeloos is bij spoed.
                  Vaak zijn ook de afstanden belabberd. Ik heb de indruk dat je in de onderste helft van Nederland goed zit, maar daarboven is het zoeken.
                  Betaalbare hulp is ook een probleem. Vaak gaan mensen niet omdat de kosten zo hoog zijn.

                  En ik denk dat er veel behoefte is aan objectieve informatie.

                  Succes!

                  Comment


                  • #10
                    Om in ieder regio wat op te zetten omdat het dan dichter bij is lijkt me onmogelijk.
                    Daarbij zoveel gespecialiseerde vogelartsen zijn er niet en komen er voorlopig ook niet.
                    Laten we er even vanuit gaan dat de universiteit / dierenkliniek Utrecht goed is. Dit ligt ook redelijk centraal in Nederland - voor de verste afstanden 2 tot Max 3 uur rijden.
                    Maar dat vind men te ver. Echt Nederlands.

                    Positief dat je je hier in wilt gaan verdiepen . Maar even het volgende ik wil met mijn vogels alleen naar een gespecialiseerde vogelarts. Stel je wilt zo een kliniek 7 dagen in de week en 24 uur per dag dan heb je al minimaal 4 tot 5 gespecialiseerde vogelartsen nodig. Daarbij een laten we maar even zeggen een top hygiënische omgeving, ok etc etc. Hoe zou je dit willen en kunnen exploiteren zodat de artsen een redelijk salaris hebben en ook nog eens aan de wens van de cliënten hier wil voldoen dat het niet teveel mag kosten.

                    Waar zou je zo een kliniek dan willen plaatsen. 1 gaat al zeeeeeeeeer moeilijk worden laat staan dus meerdere.

                    Zo maar even een gedachte om mee te geven. Verder juich ik uiteraard alle haalbare initiatieven toe die haalbaar zijn en het dierenwelzijn ten goede komen.

                    succes

                    henk

                    Comment


                    • #11
                      Fantastisch idee en dan alleen voor vogels. Mijn beestjes waren altijd bang in de wachtkamer tussen de honden en katten. Ik mocht ze dan wel apart zetten maar met een ziek beestje wil je bij hem zijn om hem wat rust te geven en hem niet alleen in een vreemde omgeving alleen zetten.
                      Koko en Duckie

                      Comment


                      • #12
                        Hoi Henk,

                        Klopt helemaal, ben met een aantal mensen in contact die veel in de vogel wereld weten en doen. Het is ook nog een idee en moet uitgewerkt worden. In heel Nederland vestigingen zetten kost tijd en veel geld en ja specialisten. Je kunt wel uitzoeken waar het op dit moment het hardste nodig is en daar beginnen.

                        Als er ergens een tekort aan specialisten was is het in de tandheelkunde, nu heb ik ze toch in huis. Ik heb in de tussentijd wel geleerd, waar een wil is is een weg, met de juiste mensen kun je veel bereiken.
                        Ik wil ook alleen het beste van het beste en ben daar dan ook naar op zoek. Je hoeft niet altijd in Nederland te zoeken om te vinden wat je nodig hebt.

                        Bedankt voor je reactie.


                        Groetjes,

                        Monique van der Gaag

                        Comment


                        • #13
                          Hoi Duckie,

                          Zo is dat. Heerlijk toch om bij weg te dromen. Wie niet waagt, wie niet wint zullen we maar zeggen.

                          Bedankt voor je reactie.


                          Groetjes,

                          Monique van der Gaag

                          Comment


                          • #14
                            Oorspronkelijk geplaatst door Henk Draaijer Bekijk Berichten
                            Om in ieder regio wat op te zetten omdat het dan dichter bij is lijkt me onmogelijk.
                            Daarbij zoveel gespecialiseerde vogelartsen zijn er niet en komen er voorlopig ook niet.
                            Laten we er even vanuit gaan dat de universiteit / dierenkliniek Utrecht goed is. Dit ligt ook redelijk centraal in Nederland - voor de verste afstanden 2 tot Max 3 uur rijden.
                            Maar dat vind men te ver. Echt Nederlands.

                            Positief dat je je hier in wilt gaan verdiepen . Maar even het volgende ik wil met mijn vogels alleen naar een gespecialiseerde vogelarts. Stel je wilt zo een kliniek 7 dagen in de week en 24 uur per dag dan heb je al minimaal 4 tot 5 gespecialiseerde vogelartsen nodig. Daarbij een laten we maar even zeggen een top hygiënische omgeving, ok etc etc. Hoe zou je dit willen en kunnen exploiteren zodat de artsen een redelijk salaris hebben en ook nog eens aan de wens van de cliënten hier wil voldoen dat het niet teveel mag kosten.

                            henk

                            Echt Nederlands om 2 tot 3 uur te ver vinden?
                            Misschien is dat Nederlands, maar het is wél ver.
                            Zit maar eens 2 uur in een auto met een doodziek gaaitje en dan heb ik het nog niet eens over OV.
                            Heen en terug is dan 4 tot 6 uur. Je moet maar net vrij kunnen krijgen, oppas kunnen regelen, vervoer hebben enz. Want ook niet iedereen heeft een auto en dan klopt die 4 tot 6 uur ook niet. En ook niet als je in de eeuwige files staat.
                            Bovendien heeft ook Utrecht vaak in het weekend en de nacht geen gespecialiseerde va's in huis waardoor ik al een zeer naar verhaal heb gehoord.
                            Dus helemaal eens met die uitspraak ben ik niet.

                            En de vraag was wat we missen, dat kunnen we aangeven zonder ons druk te maken over of het realiseerbaar is, want dat was de vraag niet.

                            Wel leuk evengoed om dit zo te be-discussieren!

                            Comment


                            • #15
                              Op zich heeft hij ontzettende goede punten, zeker om over na te denken.

                              Een ok bouwen lijkt ontzettend duur en kost ook wel wat hoor maar je kunt het erg slim doen.
                              Je specialisten kunnen ook in diensten werken en dan heb je er minder nodig. Je kunt met andere klinieken afspraken maken wie er op dat moment dienst zou kunnen draaien. Je kunt een vergoeding op allerlei manieren doen: een salaris maar ook een percentage, zodat je beide weet wat je verdient en de klant er niet de hoofdprijs voor betaald. Kortom veel om over na te denken.

                              Ontzettend leuk om te weten hoe iemand er over denkt en ook uit dit soort berichten kun je veel uit halen. Kortom alle reacties zijn welkom.


                              Groetjes,

                              Monique van der Gaag

                              Comment

                              Ads onder in topics

                              Collapse

                              Papegaaienforum wordt mede mogelijk gemaakt door:

                              Working...
                              X