Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hoe vaak een papegaai douchen?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Hoe vaak een papegaai douchen?

    Hoi,
    Ik heb een vraagje. Hoe vaak douchen jullie je papegaai?
    Ik had het gevraagd bij de persoon van wie we de oapegaai hebb gekocht en die zei 1x in de 2 weken. Nu las ik op een site dat 2 a 3x per week juist goed is.
    Daar zit nogal een verschil in. Wat is jullie advies?

  • #2
    Nou 3 keer per week is erg goed, vaker mag ook wel, hoeft niet door en door nat hoor in de natuur schuilen ze dan ook.

    Ik douche die van mij nu elke dag omdat hij vreselijk in de rui is.

    Comment


    • #3
      2, 3, 4 keer per week... meestal probeer ik om de dag bij te houden, soms duurt het wat langer voor ze een douche krijgen.

      Maar 2 a 3 keer per week is prima
      Denzo Chica

      Comment


      • #4
        Ikzellf doe het op woensdag en een keer in het weekend, soms zaterdag en zondag....
        Dat zijn de dagen dat ik vrij ben, en om om 7 uur in de ochtend mijn gaai te douchen voor het werk zie ik ook niet zitten...
        Maar 1 keer in de 2 weken is erg weinig

        Verstuurd vanaf mijn Sony Tablet S met Tapatalk
        Groetjes Marie-Louise en Kippie.

        Comment


        • #5
          Ik moet heel eerlijk zijn: de allereerste dierenarts die ik consulteerde zei dat ik hem absoluut niet mocht douchen, omdat hij dan ziek zou worden. Als hij hem wou wassen, zou hij het wel vanzelf doen in zijn drinkbak.

          Ik heb dat advies een tijd lang gevolgd, maar de daaropvolgende dierenarts (gespecialiseerd) zei dat het wel mocht. Mocht 1 keer per dag, maar hoefde niet alle dagen. Nu volg ik dat advies op, en ik merk dat mijn grijsje, ook al douched hij niet graag, achteraf toch wel blij is J. En soms gebeurd het dat hij om meer vraagt, en dan geef ik hem meer (als hij in zijn drinkbak ligt te spetteren, dan kom ik meedoen met de plantenspuit (nevel-stand).

          Vorig jaar, toen het zo een hete zomer was, dan ben ik wel is heel dringend naar de VA geweest. De eerste keer in 16 jaar dat ik echt superdringend naar de veearts gegaan ben. Hij was al 2 dagen heel stil, veel slapen, weinig eten, … Verdict: het was te warm voor hun. Ookal verluchten we het appartement, en maakten we wat ‘wind’, de temperatuur zakte niet echt onder de 27°… ze hadden last van de warmte, net als wij. Bij de VA zaten er al 3 ter observatie, maar de mine mocht gelukkig terug mee naar huis. Hij was goed doorvoed, en zijn oogjes waren niet teruggedrongen in zijn kassen. Maar de raad die hij toen meegaf was als het heel warm is, hem toch meerder malen per dag te douchen, maar echt, tot hij bijna druipnat is, zodat hij kan afkoelen…

          Je ziet, makkelijk is het niet om er een lijn in te trekken hé. Maar wel een heel intelligente vraag
          Mijn regel is: ongeveer elke dag, meer als hij erom vraag, en in de zomer, als het heel warm is, 2 à 3 keer per dag om af te koelen…

          Comment


          • #6
            De onze gaan ook met ons mee onder de douche, en bij mooi weer buiten in de buitenkooi dagelijks, in de winter en donkere dagen hebben ze minder de behoefte om te douchen. Gemiddeld bij ons per week minimaal 4x en bij verlof of vakantie elke dag maar niet elke keer sop nat. Hangt er vanaf wat ze aangeven en hoeveel tijd wij hebben, het is ook eens fijn om zonder hun de douche in te gaan.

            Julia
            Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal.>>

            Comment


            • #7
              Als de gaai er plezier aan beleeft dan mag het natuurlijk wat vaker zolang je rekening houdt met de hardheid van je water.
              Hard water werkt zeer uitdrogend voor de huid. Ik voeg steeds badzout voor vogels (Versele) en glycerine toe aan het water.

              Maar als je een gaai hebt die er zelfs na 5 jaar nog steeds niet moet van weten zoals onze witkuif, dan bespaar ik haar de 'marteling' en gaat ze 1 keer per week of 2 weken.
              Disclaimer: Het bovenstaande is mijn persoonlijke mening en hoeft niet te stroken met andermans mening.

              Comment


              • #8
                Bedankt voor jullie reacties.

                Ga de douche morgen maar eens uitproberen. Plantenspuit gaat wel goed, maar lijkt erop dat ze er niet echt van geniet. Ze gaat niet echt lekker met de vleugels lekker wijd uit enzo. Misschien komt dat nog is ook pas 2,5 week bij ons.

                Comment

                Ads onder in topics

                Collapse

                Papegaaienforum wordt mede mogelijk gemaakt door:

                Working...
                X