Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

welke papegaai voor mij ?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • welke papegaai voor mij ?

    HoiAllemaal,


    Ikben mij dus aan het verdiepen in papegaaien omdat ik volgend jaar eenpapegaai wil kopen. Ik heb momenteel een tamme roodrug.


    Ikwilde aan jullie wat meningen of eigenlijk ervaringen vragen, hoemeer hoe beter. Welke papegaai het beste bij mij past. Of eigenlijkbij welke papegaai ik het beste pas ;-) Want het gaat om het beestjeook natuurlijk.


    Watzoek ik:
    1.Alle papegaaien maken lawaai en opzich maakt dat niet uit, maar ikzou het liefst een papegaai hebben die van nature wat rustiger is qualawaai (met lawaai bedoel ik krijsen) Uiteraard ligt dat ook aan hoeje hem opvoed.


    1. Het liefst dat ie echt aan mij hecht en mij als zijn vriendje ziet

      3. overdag moet ik werken, maar als ik thuis ben krijgt hij alle aandacht en ik wil hem ook meenemen naar de winkel, overal eigenlijk. (en moest het kunnen naar mijn werk ;-) )

      4. Ik hou van karakter, niet perse een allemans vriendje. (niet dat hij andere ineens moet gaan aanvallen of bang voor is natuurlijk want ik wil hem overal mee naartoe nemen)



    Watkan ik bieden:
    1. Veel knuffel en aai
    2. Ik neem hem altijd mee
    3. ik kan soms nogal 'hyper' zijn (hou wel rekening met het beestje natuurlijk) vind het dan leuk om wat te plagen (doe ik bij tommy ook) en spelen
    4. ik heb niet altijd veel geduld (niet dat ik dan ga slaan ofzo ;-), ik geef dan gewoon wat sneller op met trucjes leren enzo)
    5. Ik praat veel tegen hem, ik neem hem mee onder de douche
    6. echt een vriendje die mekaar wat plagen en beide (ik en de papegaai) wat karakter hebben. Maar wel altijd lief zijn voor elkaar :-) en altijd bij elkaar zijn.

      Dat ie kan praten is natuurlijk altijd leuk




  • #2
    erik

    hallo Hannah,

    een papegaai is niet om te knuffelen en te aaien, dan moet je een hond nemen even kort door de bocht.
    als je een papegaai veel gaat knuffelen wordt het beestje verliefd op jou en wil verder gaan(nestje bouwen) en dat kan jij niet en dan krijg je een gefrustreerde papegaai.

    een papegaai is een wild dier dat jij tam maakt en een hond is gekweekt op zijn karakter en op aaibaarheid..............hou dat even in je achterhoofd
    En als je een papegaai iets wil leren moet je altijd geduld hebben, dat gaat niet in 1-2-3 hup, dat duurt weken en soms maanden wanneer die precies doet wat jij wilt, en dan moet hij/zij er nog zin in hebben.

    plagen...............dit is een gevaarlijk iets, je kan ook bijt reacties hier mee opwekken. plagen is voor jou bv op zijn kooi tikken, vind de vogel leuk (lekker op je hand een bijt geven jij trekt je hand weg, is voor de papegaai een vorm van aandacht en je stimuleert bijtgedrag) dit is zomaar een simpel voorbeeld..............pas op met plagen.
    praten met een papegaai is altijd goed.
    een papegaai moet ook zichzelf kunnen vermaken ook als jij thuis bent, je moet toch ook wel eens iets doen.............en als die altijd bij je mag zitten gaat die roepen/schreeuwen en jij laat hem bij je komen.............ha denkt die veel roepen dan mag ik bij hem zitten (bingo ik heb mijn zin)
    ga maar eens goed inlezen wat een papegaai allemaal kan en hoe manipulatief ze zijn............specialisten in manipuleren.

    erik

    Comment


    • #3
      Lees je goed in!

      Ik wens je succes met je keuze.

      Gr. Marcel
      Denzo Chica

      Comment

      Ads onder in topics

      Collapse

      Papegaaienforum wordt mede mogelijk gemaakt door:

      Working...
      X