Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

1e nestje

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • 1e nestje

    Hoi allemaal,

    Onze agapornissen hebben een nestje met nu 3 uitgekomen kuikens en 1 eitje,
    De 3 kuikens zijn verschillend in de grootte,
    T kleinste vogeltje beweegt wel, de middelste beweegt bijna niet (denk dat t hier niet zo goed mee gaat) en de grootste vogel beweegt goed en is zeker 2 keer zo groot als de andere 2.. De ouders zijn niet tam (hebben de vogels nu anderhalf jaar in huis omdat de eigenaar noodgedwongen de vogeltjes ergens anders moest onder brengen, en wij dit aangeboden hebben..)
    Ze zijn turqoiseblauw van kleur..
    Mijn vraag is nu ( aangezien ik onervaren ben) moet ik de ouders hun gang laten gaan? Waarom zit er zoveel verschil in qua grootte?
    En kan ik het vogeltje dat niet zo levendig is zelf gaan voeden?
    Heb al heel veel informatie opgezocht maar vind het erg moeilijk om een goede beslissing te maken want wil niet dat dalijkmisschien het al wat grotere vogeltje verstoten word. Maar zou graag zien dat alle vogeltjes kunnen opgroeien.
    Ook viel me op dat ze helemaal kaal zijn (eitjes zijn volgens mij afgelopen vrijdag, 25 februari, uitgekomen.) om ze zoveel mogelijk rust te geven staan de vogels ineen aparte kamer (heb 2 katten, en kinderen onder de 4 jaar)
    Ik kijk in de ochtend een keer en in de avond om te zien hoe ze t doen, heb vanochtend alleen 1 keer een vogeltje aageraakt om te kijken of dat het nog leefde want het lag verstop in t hooi (dit is t vogeltje waarvan ikdenk dat t daarmee niet zo goed gaat) kan mijn aanraking gevolgen hebben? Heb de moeder daarna nog gewoon in het broedhokje zien gaan...

    Graag jullie adviezen, tips en ideetjes..

    Groetjes Maaike!
    Last edited by Maaike1987; 03-03-11, 11:43.

  • #2
    Hallo Maaike,

    Gewoon de ouders het werk laten doen.
    Lekker eivoer geven.
    Dat er verschil zit in groote jongen is redelijk normaal.
    Een agapornis legt om de dag een ei en als ze dan al vanaf dag 1 gaat broeden wat wel eens gebeurt dan zouden de jongen ook om de dag geboren worden.
    En 1 ei is niet uitgekomen dus dan kan er maar zo 4 dagen verschil voorwat leeftijd betreft in zitten en dat is veel met zulke kleintjes.
    ik weet niet alles maar doe mijn best

    Comment


    • #3
      Oké, ze hebben al vaker eitjes gehad maar deze waren wel bevrucht maar niet uitgekomen..
      Ik geef ze nu gewoon voer gemengd met eikracht voer en dan om de paar dagen voeg ik vitamine a. (druppeltjes) toe om de weerstand te versterken..
      Dat ze zo kaal zijn is dus normaal? Vanaf hoeveel dagen/ weken krijgen ze hun donsvacht?
      Ben echte dieren liefhebber, heb al met verschillende dieren gekweekt (kippen, maanvissen en nu met de veel eisende discus vis) erg leuk dat de vogeltjes nu ook kuikens hebben!

      Groetjes!!

      Comment


      • #4
        ik zou me een beetje inlezen over hoe en wat met de kuikentjes,
        zodat je weet dat ze in het begin niet veel bewegen en hoor je ze ook niet veel, en wanneer de eerste veertjes komen enzo,
        scheelt een hoop vragen, en is altijd handig om het een en ander van te voren al te weten

        Comment


        • #5
          Hoiii
          Heb al lieve zachte geluidjes gehoord en van het grote kuikentje gaan de oogjes al een heeeeel klein beetje open! Ook zie ik dat er al donkere puntjes komen (denk van de aankomende pennen..) maar ze hebben niet zo veel dons als vogeltjes die ik op foto's heb gezien, verschilt dit per vogel of plukt de moeder hun....??
          Heb het kleinste vogeltje paar keer terug moeten leggen in het nestje omdat deze buiten het nestje verstop onder het hooi lag, het kropje is van alle 3 gevult dus ik neem aan dat er geen een verstoten is..
          alleen dat het vierde eitje nog niet is uitgekomen snap ik niet, zou deze dan niet bevrucht zijn?? Moet ik dit eitje laten liggen of weghalen.....
          Straks maar ff kijken of dat het bevrucht is..

          Groetjes!!

          Comment

          Ads onder in topics

          Collapse

          Papegaaienforum wordt mede mogelijk gemaakt door:

          Working...
          X