Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

gederag van mijn agapornide roseicolli

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • gederag van mijn agapornide roseicolli

    Hoi, ik ben nieuw hier maar heb wel een dringende vraag. Ik heb een redelijk tamme agapornide roseicolli gehad maar die is 3 weken gelden gestorven. Ik heb inmiddels een nieuwe. Een zelfde vogel met dezelfde kleuren. Hij is nu 10/11 weken oud. Ik heb hem nu bijna 2 weken. Ik wil hem ook graag tam maken, maar ben niet zo van kort wieken. Ik wil hem elke dag aan mijn hand laten wennen. dat doe ik al vanaf dat hij in de kooi zat. Hij was heel bang maar kwam wel op mijn hand zitten als ik op zijn pootjes tikte zachtjes. Ik laat hem er ook regelmatig uit zodat hij wat los kan vliegen. in begfin ging dat nog met pieken en dalen maar nu gaat het best goed al. hij vliegt nergens tegen aan. Alleen als hij weer in de kooi moet omdat ik weg moet dan moet ik hem vangen. Hij komt niet zelf terug. Ik moet hem dan een beetje opjagen dat hij ergens gaat zitten om het te kunnen pakken. hiervan wordt hij ook bang en dat is niet goed. Maar hoe krijg ik hem anders in de kooi. Als ik maar in de buurt kom is hij weg. Als ik nu met mijn hand in de kooi kom na 1,5 week komt hij er even op maar vliegt er meteen weer af. het lijkt doordat ik veel met hem praat, vaak met mijn hand de kooi in ga en hem moet vangen als hij eruit is, dat hij steeds banger voor me wordt. kan ik hem beter even paar dagen of een week in de kooi laten om hem ff tot rust te laten komen. en er dan bij gaan zitten en tegen hem praten. mag ik hem daarbij wel of niet aankijken. kortom : ik moet denk ik geduld hebben en hem wat langer in de kooi laten wennen aan de omgeving en en mij en over een paar weken paar weer los laten als hij minder bang van me is

  • #2
    je roseicolli snapt natuurlijk niet wat em overkomt,
    wij hebben een 'zitstok' gemaakt, zegmaar een bezemsteel en daaraan nog een overdwars stokje, daarmee halen wij altijd de vogels als ze de kooi in moeten,
    ze zien het gewoon als zitstokje, en je bent niet heel erg dichtbij dus meeste vinden het ook niet eng.. misschien handig om ook zoiets te maken? ikvind dat het heel goed helpt, daarmee ken je hem wat makkelijker in de kooi zetten zonder hem te pakken omdat ie niks gewend is en hij zich misschien aangevallen voelt.
    andere optie is ook, veel bezig zijn met hem, de tijd nemen om hem te laten zien dat ie niet bang hoef te zijn, stel als je vrije tijd heb hem eruit halen, en dan gewoon rustig met hem aan't werk gaan, niet pakken maar op je hand laten zitten en dan je hand gewoon stil houden en gaan praten.
    bij de meeste gevallen helpt het wel, als die alleen maar erop zit of er nog niet opzit maar niet wegvliegt voor je hand al heel lief praten, et zijn net baby'tjes, gewoon soort vertroetelen en zachtjes praten.
    Bij mij hielp het in iedergeval! succes!
    Blue, Paco, Lana, Lorre & Coco

    Comment

    Ads onder in topics

    Collapse

    Papegaaienforum wordt mede mogelijk gemaakt door:

    Working...
    X