Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Mijn agapornide roseicolli is erg bang

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Mijn agapornide roseicolli is erg bang

    Ik heb sinds 2 weken een agapronide roseicolli. Praat er elke dag tegen en laat hem af en toe uit de kooi waarbij ik hem dan wel weer moet vangen anders komt hij niet terug. Ik probeer elke dag te oefenen met mijn hand in de kooi. Ik merk dat hij steeds banger voor mij en mijn hand wordt. Als hij aant spelen is en ik praat tegen hem stopt hij meteen omdat hij dan op zijn hoede moet zijn, omdat hij in mijn stem al gevaar hoort denk ik. ik praat toch echt niet hard.. ik weet niet meer wat ik moet doen. hem juist toch extra veel aandacht geven dat hij van zijn angst af komt. of juist even zijn eigen weg laten gaan en minder aandacht. Als ik in een andere kamer ben hoor ik hem soms spelen en fluiten.Maar kom ik de kamer in gaat ie stil zitten en mij schuin aankijken alsof ik een groot gevaar ben. Wie kan me helpen. ik probeer van alles maar niets wil werken. ik wordt er zelf een beetje gek van.

    misschien is ie banger geworden dat als ik hem moest vangen dat ik hem dan beetje op moest jagen. maar anderskreeg ik hem niet terug in de kooi. ik weet dat dat fout was. maar hoe kan ik er voor zorgen dat hij minder bang voor me wordt. ik laat hem nu even niet uit zijn kooi. Hoef ik hem ook niet te vangen

  • #2
    Hoi Boompje,

    Heb geduld, hij moet je leren kennen. Nu is hij vertrouwd met zijn eigen kooi en straks vertrouwd met zijn omgeving.
    Met het vangen zou hij best wel even geschrokken kunnnen zijn en moet hij dat vertrouwen weer krijgen. Er komt zoveel af op zo'n beestje. Stel je je eens in zijn plaats voor en hoe hij dat dan ondervonden zou kunnen hebben dat zou kunnen helpen om hem beter te begrijpen. Het komt goed maar heb geduld.
    Blijf wel met hem praten en probeer wat door de tralies aan te geven of door het open deurtje. Niet dwingen, als hij het niet pakt dat kijkt hij voorlopig de kat uit de boom en als die hand niet verder komt dan komt hij wel naar die hand mettertijd. Niet terugtrekken, dat geeft hem weer een gevoel van overwinning.
    Misschien als je hem loslaat en je wilt hem er weer in hebben kan je wat lekkers op zijn deurtje leggen.
    Ik deed het altijd met de kooi naar hem toe en het open deurtje voor hem te houden.
    Ook dat kan even duren.
    Als je dan toch weg moet doe de deuren dicht en kijk of de ramen dicht zijn. 's Avonds wat lampen aan en sta niet gek te kijken als hij door alle rust vanzelf in zijn kooitje gegaan is.
    Ze zijn best heel slim en vliegen niet in 7 sloten tegelijk haha
    Zelf heb ik vele vogels gehad waaronder kanaries, parkieten, valkparkieten en die vlogen de hele dag los. Ging altijd prima alleen moest ik uitkijken waar ik loop en met deuren dichtdoen dat er niemand opzat. Maar nooit problemen gehad, dus maak je niet druk als je hem niet meteen te pakken hebt. Iets lekkers in zijn kooi leggen zoals een slablaadje en sjoef het gaat vanzelf.
    Ik hoop dat ik je hiermee wat ideetjes heb gegeven.
    Sukses
    Koko en Duckie

    Comment


    • #3
      bedankt voor je reactie. Zou het beter zijn als ik hem nu ff een paar dagen in zijn kooi laat. En dan met praten en iets aan proberen te geven wat vertrouwder te maken. ik kan de ik breng de kooi naar de vogel techniek toepassen, maar als het niet werkt moet ik hem alsnog vangen.

      Los laten vliegen in huis weet ik niet. Ik bedoel dan als ik niet thuis ben. stel dat er iets gebeurd of hij ergens tegenaan vliegt. Ik denk dat hij dan als ik thuis kom nog uit zijn kooi is. dan slaap hij waarschijnlijk op de kast. Ik heb best een slimme vogel. Of als mijn moeder iets moet hebben en binnen komt terwijl ik aant werk ben. niet dat dat zo maar gebeurd, maar is wel een risico als hij los is. Of savonds eruit laten als hij wat rustiger en moeer is.

      Ik zal wel even verder kijken, maar bedankt voor het advies

      Comment


      • #4
        Je vogel heeft ook echt een week of twee nodig om aan de omgeving en de kooi te wenen. Vaak wordt adviseert om eerste de vogel een week met rust te laten en dan pas voorzichtig te beginnen met tam maken. Ik denk dat je het gewoon iets te snel wilt (heel begrijpelijk hoor ). Maar geduld is echt heel belangrijk. Het kan weken duren voordat hij een keer op je hand komt. Blijf vooral rustig, geduldig en liefdevol, dan moet het wel goed komen. Ik ben begonnen door naast de kooi te gaan zitten (had de kooi naast de bank) en ging er lezen, op de laptop ofzo. Een paar keer per dag ging ik met mijn hand in de kooi, met daarop iets lekkers (trosgier of zaad). Ik hield mijn hand daar zeker een uur in (ja je wordt stijf, dus zorg voor een makkelijke houden of leun ergens op). De eerste keren was ze heel bang, maar uiteindelijk werd ze toch nieuwsgierig en kwam ze steeds iets dichterbij. Tot dat ze van mijn hand at en er zelf op ging zitten. Daarbij bleef mijn hand altijd op dezelfde plek, dus zij moest naar mijn hand toe en ik ging niet naar haar. Na twee weken heb ik haar voor het eerst laten vliegen. Ik heb haar naar haar kooi gelokt door daar heel duidelijk wat lekkers neer te leggen. Ze hoefde er niet in maar ik wou dat ze wist waar haar kooi was. Als ze erin moest, moest ik haar soms vangen. Dat deed ik met een theedoek. Die gooide ik voorzichtig over haar heen en daarin vervoerde ik haar naar de kooi. Zo werd ze ook niet heel bang voor mijn hand. Later liet ik haar ook wat langer in de theedoek zitten en deed deze iets open, zodat ik haar voorzichtig kon aaien. Zo leerde ze in de theedoek te liggen (heel handig als ze eens onderzocht moet worden).
        Los vliegen als je er niet bij bent zou ik zelf nog niet doen bij vogeltjes die nog zo onwennig zijn, maar dat is natuurlijk mijn mening .
        Ik hoop dat je iets aan mijn verhaal hebt. Op deze site vindt je ook veel over tam maken: http://www.koppiekrauw.com/tam%20mak...am%20maken.htm
        Houdt er rekening mee dat het maanden kan duren voordat je een tam vogeltje hebt.
        Groetjes,
        Chantal, Peach & Duuk

        Comment

        Ads onder in topics

        Collapse

        Papegaaienforum wordt mede mogelijk gemaakt door:

        Working...
        X