Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Agapornis aangekomen zonder staart

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Agapornis aangekomen zonder staart

    Vandaag hoorde ik steeds een agapornis en later zagen mijn ouders dat het een roseicolli is. Ik had mijn eigen kooi naar de balkon gebracht en liet de mijne fluiten na een half uur kwam hij al ik zag hem op de dak en toen hij eenmaal binnen was zag ik dat hij geen staart had :S. Het is nog een babytje met een klein snavel en nog helemaal oranje met zwarte top. Hij is wel zelfstandig want hij vloog uren buiten en thuis moesten we zeker een half uur achter hem aan rennen om hem te vangen. Ik vond het zielig dus besloot ik hem te houden. De mijne is nu wel een beetje ouder anderhalf maandje? Dus ze kunnen wel aan elkaar wennen. Ik ga hem in een apart kooi zetten. en zo een twee weken naast elkaar houden. Ik vraag me af of die staart permanent weg is? het heeft tot cloaca geen veren die grote niet een een stuke van die kleine veertjes ook niet? kan zijn staart weer terug komen ? fotos komen morgen omdat het nu te donker is en ik laat hem nu wennen. Volgens mij is hij door andere vogels buiten gebeten? of de vorige eigenaar heeft het geknipt maar waarom zou hij/zij dat doen? aangezien hij geen staart heeft kan hij wel goed afremmen dus hij moet wel ouder zijn als 12 weken volgens mij. Met mijn andere vogel gaat het nu stukken beter hij had zware ademhaling en snot neus en was bol maar na een paar dagen antibiotica gaat het nu met zijn ademhaling stukkeen beter en zijn bolheid is ook stukje normaler als hij bij me is zijn zijn veren over zijn lichaam en niet zo donzig. Ik hou ze beide uit elkaar en als ik ze bij elkaar ga zetten ga ik de kooi grondig schoonmaken . De gevonde vogel is nu in zijn slaaptentje wat wel raar is want mijn eigen vogel is ouder en gaat er nooit in. Ik hoop dat het staartje terug komt en zijn bekje is wel erg klein vind ik. maar mijn vogels gaan nu zeker minder tam worden. En ik ben van plan zijn vleugels te laten knippen.

    Gr,
    Okan

  • #2
    ik zou toch zeer zeker bekend maken in de buurt dat jij deze vogel opgevangen hebt. Mogelijk zoekt de eigenaar zich rot. Hij zal ontsnapt zijn en je weet niet hoe of hij gemist wordt.
    Wel goed dat je hem opgevangen hebt. Hopelijk kan hij gauw naar zijn eigen huisje terug.

    Comment


    • #3
      fijn......zodra het staartje er weer is gaan de vleugeltjes eraf.

      beetje bot van me, sorry........maar kwam zo in me op.
      denk bij mezelf dat het vogeltje al genoeg stress heeft gehad voorlopig, door o.a het staartje wat eraf is, misschien heeft het wel klem gezeten ofzo.
      wieken geeft weer stress.
      ik zou het vogeltje gewoon met rust laten en vogeltje laten zijn.
      en inderdaad eerst eens na vraag doen of iemand het kwijt is

      Comment

      Ads onder in topics

      Collapse

      Papegaaienforum wordt mede mogelijk gemaakt door:

      Working...
      X