Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Jaloerse aga!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Jaloerse aga!

    Hoi allemaal,

    Mijn 2de aga Flip is sinds kort gaan vliegen lijkt erg jaloers te zijn op mijn andere aga Guus, deze is een half haar ouder.
    Zodra Guus bij mij komt zitten, dan jaagt de andere hem weg.
    Wie herkent dit en moet ik dit corrigeren?

    Dank je.

  • #2
    Flip wil jou aandacht helemaal voor zichzelf opeisen, daarom jaagt Flip, Guus weg.
    Ik heb altijd het zelfde probleem als ik bij een al bestaand aagje een 2de zet, alleen bij is het het meestal de bestaande die de 2de weg jaagt, maar dat komt omdat ik altijd 2 mannen heb, en die zijn niet zo dominant als een pop, en dan geld zeg maar de regel, ik was er eerst.
    Weet jij de geslachten van je vogels ?
    Misschien is je eerste aga een man, en de tweede een pop, en dan gelden er andere regels want popjes zijn de baas over mannen.

    Wat je kunt proberen, is altijd eerste de nieuwe vogel uit de kooi halen, (want je kunt ze moeilijk tegelijk eruit halen, of stappen ze wel allebij samen op je hand ?) en daarna de niet jaloerse ouderen vogel eruit halen, en ze precies evenveel aandacht geven, en dan na het speeluurtje, de ouderen vogel eerst terug zetten in de kooi, en daarna de jongere jaloerse.
    Groetjes Els.
    http://aga-rosei-kweker.webnode.nl/
    http://agaporniden.forum2go.nl/

    Comment


    • #3
      Hoi EJM,

      Zoals jij het beschrijft klopt helemaal.
      Flip (de jongste) eist me idd helemaal op en Guus die blijft beetje op een afstand zitten kijken. Mocht hij dichterbij komen dan gaan de snavels tegen elkaar hahaha.
      Ze zijn ook zo verschillend van karakter! Maar dat is normaal, dat begrijp ik.
      Het geslacht van beiden weet ik niet. Maar wat ik erover gelezen heb, heb ik idd het vermoeden dat Flippie een vrouwtje is en Guus een mannetje.
      Zou ik wel erg leuk vinden .
      Ik heb de kooien naast elkaar staan voor het aan elkaar wennen enzo.
      Nu Flip kan vliegen zet ik de kooien gewoon open, zodat ze er zelf uit kunnen vliegen, dit doe ik alleen als ik thuis ben hoor, ik ben er dan altijd bij.
      Kan ik ze dan miss beter eerst op mijn hand laten gaan zitten als ik ze eruit haal? Of eerst de ene kooi open en dan de ander. Of zou het niet uit maken?
      Miss allemaal stomme vragen, maar ik wil gewoon het beste voor mijn vogeltjes en voornamelijk voor Guusje want dat is zo'n scheetje.

      Dus mochten er nog meer mensen ideeen hebben of hetzelfde "probleem" lijkt me leuk jullie ervaringen te lezen.

      Alvast bedankt

      Comment


      • #4
        Als je bijde kooien tegelijk open zet, dan kunnen ze er uit wanneer ze dat willen, en aangezien Flip jou aandacht wil opeisen, zal hij/zij het eerst uit de kooi gaan, en meteen naar jou toe vliegen, en dan heeft Guus zo iets van, als ik nou uit de kooi ga word ik meteen door Flip weggejaagt bij het baasje, en mogelijk komt hij/zij dan de kooi niet eens meer uit.

        Flip moet maar accepteren dat het niet altijd (Feest) is, en dat het niet alleen ike ike ike en de rest kan stikken, is.

        Agaa's worden gemiddeld zo'n 10 tot 15 jaar oud, dus tijd is bij hun heel anders, voor ons is een uur zo om, voor een aga is een uur bijna een dag, beweis van.
        Misschien dat je juist beter eerst Guus uit de kooi haalt, daar 5 minuten alleen mee speelt, (dan zal Flip mogelijk aan de tralies hangen smekend om er ook uit te mogen) maar hij/zij moet leren dat het niet alemaal om hem/haar draait.
        Dan haal je na 5 min ook Flip uit de kooi, en laat je ze samen spelen.
        Als Flip dan weer naar Guus gaat snavel vechten zet je hem 1 minuut terug in zijn kooi, en daarna haal je hem er weer uit, elke keer dat hij dat weer opnieuw doet.
        Dan na een half uur dat ze samen geweest zijn, Zet je Guus terug in zijn kooi, en speel je nog 5 min + de minuten dat Flip terug in zijn kooi is gezet voor straf, alleen met Flip, dan hebben ze toch evenveel aandacht gehad.
        En leert Flip dat aandacht verdeeld moet worden.
        Groetjes Els.
        http://aga-rosei-kweker.webnode.nl/
        http://agaporniden.forum2go.nl/

        Comment


        • #5
          Dat ze zo oud worden weet ik, 2 jaar geleden is mijn 1e dwergpapegaaitje gestorven, ze is 15 jaar mogen worden. Was ook zo'n schatje ondanks dat ze niet met de hand was groot gebracht.
          En 2 is toch anders, er zijn erg veel spelregels hahaha.
          Maar ik ga het proberen en hopelijk heeft Flippie het snel door dat zij/hij niet de baas is .
          Ontzettend bedankt voor het advies. Ik hou je op de hoogte hoe het gaat.

          Comment

          Ads onder in topics

          Collapse

          Papegaaienforum wordt mede mogelijk gemaakt door:

          Working...
          X