Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

kortwieken en tam maken

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Oorspronkelijk geplaatst door Daisydee Bekijk Berichten
    Hoi Regje,

    Gewoon volhouden en dan weet ze het op een gegeven moment wel..
    Want als ik Zoë snavel al zie en als ze haar veren opzet omdat ze haar terrein wil verdedigen dan zeg ik Nee en dan houd ze ook meteen op..

    Doet ze het niet dan krijgt ze een opfris cursus en soms stop ik haar voor 5 min in haar kooi met doek er overheen en als ze haar kooi nog verdedigd herhaal ik het weer.. Meestal lach ik haar dan gewoon uit en dat vind ze echt niet leuk.. Boos worden heeft in ieder geval totaal geen zin..

    Wat betreft die stokjes.. gewoon ouderwetse voor 50 cent houten tandenstokers hihi in een bakje.. Mijn vogels vind het echt heerlijk om ze eruit en erin te stoppen mee te vliegen enz.. Het favo speeltje kunnen ze ook erg goed slopen..

    Ik moet wel lachen toen ze zei dat ze niks onder haar vleugels doet..
    Als ik je foto zie dan heb je een Personata.. Deze agapornissen zijn net iets anders dan de doorsnee aga..
    Ze doen niks onder de vleugels ze nemen het mee in de snavel en daarnaast zijn ze iets minder makkelijk tam te krijgen en meer stress gevoelig..
    Over dat stress gevoelig heb ik een beetje mijn twijfel aangezien mijn vogel al echt overal is geweest en nog nooit stress heeft gehad aangezien ze alles reuze interessant vind.. Persoonlijk denk ik dat je een vrouwtje hebt.. Je kunt naar mijn profiel foto kijken je ziet goed verschil tussen bouw van de twee vogels.. De groen/blauw is rond van vorm en de pootjes staan duidelijk aan de buitenkant als ze zit op het schilderij. Dit is Zoë ook een stuk brutaler dan Zorro de Blauw/violet deze is slanker en meer een V vorm de pootjes staan duidelijk onder het lichaam. Hieruit kun je wel goed zien dat het twee verschillende zijn.. Beiden zijn nog niet volwassen ze zijn van december 2007. Het duurt 9 maanden voor ze echt ontwikkeld zijn maar bij die van mij zie ik het echt al heel duidelijk. De echte test komt na deze periode want dan moet zoro een bobbeltje hebben tussen de benen hihi.. Daarnaast is Zorro heel rustig en kijkt wat Zoë doet en doet haar na in alles.. Hij heeft wel zijn ritme zoals ik al had verteld.. Het gedrag doet me ook denken aan echte mannen..

    Je moet haar gewoon goed opserveren. Dit verklaart denk ik wel voor je waarom die van jou minder tam is dan de vorige.. Het komt wel als ze wat meer respect voor je heeft als je duidelijk bent. Eerst nam ze met mij ook altijd een loopje.. Disepline hebben ze gewoon nodig en ze voelen zich er ook veel beter bij..

    Je mag jezelf echt een schouder klopje geven want personata's zijn heel moeilijk om groot te krijgen. Dus je hebt al veel goed werk geleverd.. Wat betreft het snaveltje schuren dat is omdat ze haar snavel wil vijlen..
    Hier heb je speciale steen stokken voor.. Als ze dat al van zichzelf uit doet is handig.. Hoef jij dit niet meer te doen op latere leeftijd.. Dan houdt ze dat zelf bij.. Daarnaast worden ook gelijk de nagels geslepen.. Dus nog een tipje!

    Dat met die katten kan ik me voorstellen ze zijn goed brutaal de agatjes..
    Die van mij weet de honden ook goed te domineren die op visite komen hihi..

    Nou succes in ieder geval vond het wel leuk om de zelfde dingen terug te zien bij jouw vogel! Trouwens ik ben geen "U" hoor hahah maakt me zo oud

    Ik ben benieuwd hoe het allemaal verder verloopt bij jou dus hou me op de hoogte en tips zijn altijd welkom ! Misschien ontdek jij ook nog trucjes hahaha

    Cu Daisy
    Hoi Daisy!, met een bigsmile ga ik het lezen!

    Ik begin weer een beetje de moed te krijgen om idd door te gaan om ‘’haar’’ tam te krijgen, alvast bedankt voor al die tips!.

    Ja poekie die vliegt je echt aan als je aan de kooi komt of überhaupt je hand der in steekt!. Dat heb ik vanaf het begin wel gedaan: hand in de kooi doen zodat ze weet dat het ook mijn terrein is… maar nee ze is eigenwijs en is echt de baas van de kooi als ik speeltje wil verwisselen dan vliegt ze me zowat aan… mag er echt niet in.. ik doe het wel maar dan wel met een paar beten!.

    Oke, die tandenstokers ga ik zeker halen! Kijken wat poek ermee doet als ik ze op tafel zet en haar erbij zet. Er liggen overal snippers van de keukenrol haha.
    Dat merkte ik idd dat ze niet zo zijn als de perzikkopjes (die zijn de makkelijkste om tam te krijgen, van wat ik heb gemerkt). Maar toch wil ik de moeite doen om het ‘’moeilijke ras’’ toch tam te krijgen!

    Ik zeg net tegen poek ‘’ ben jij een popje?’’ en gelijk fluiten terwel ze ervoor vervelend aan het knagen was aan de te tralies haha.
    Als het stress is waardoor ze zo doet dan zou ik echt niet weten waardoor het komt, ze mag overal naartoe ze mag bij iedereen zitten (dat is ook het rare: bij me andere oude vogel mocht ie maar 1 persoon en de rest beet ie, maar deze gaat bij iedereen zitten en wil iedereen kusjes geven enz) Ik heb de foto bekeken en zie idd een verschil van bouw.
    Ik weet niet precies hoe oud poek is.. maar ik zie wel al paringsdrang… iig dat hoorde ik van anderen (kont omhoog, vleugels wijd en soort van knarstanden zachtjes).. of is dat opschepgedrag?

    Ik ga me best doen en uitzoeken wat ze doet en waarom.
    Maar als ik ga opserveren.. is het dan niet handig als het rustig is in de kamer? (slaapkamer?).. want ze wordt heel erg afgeleid door andere geluiden en andere mensen die praten en ook naar der toekomen (dan gaat ze vaak aan de tralies knagen en tikken met der snavel)

    Ze heeft vanaf het begin een groene slijpdinges gekregen (die zie je idd op de foto), daar was ze veel mee bezig (ze sliep er ook op!!!)…totdat ze echt een snavel kreeg die echt heel lang en puntig en mega scherp werd! Dus heb ik hem er maar uitgehaald want vond de snavel een beetje heel erg scherp worden. De nageltjes worden niet echt geslepen van wat ik heb gezien, is daar wat anders voor om dat toch ook goed te krijgen? (zelf de nagels knippen zoals bij katten als ze te lang zijn?)

    Ik heb je toegevoegd als buddy kunnen te contact blijven houden, lijkt me hartstikke leuk!.

    PS: het is fijn om te horen van anderen dat ik toch wel al iets heb bereikt!!
    Groetjes, Regje en Poek!

    Comment


    • #47
      Hoi Regje,

      Het is idd normaal dat ze bij andere gaat zitten..
      Het is gewoon verschil in ras. De rossecollies enz, zijn gewoon wat meer op de persoon. Als ze wat meer respect krijgt en jij duidelijk blijft in wat je wel goed vind en wat niet. Dan wordt ze wel meer op je gesteld..

      Ik zie het aan Zoë die is eigenlijk precies het zelfde alleen die bijt niet zo hard. Iets minder erg zeg maar.. Zolang ik duidelijk ben is het hier prima geregeld. Die stokjes gaat ze echt leuk vinden!! Ik weet bijna zeker dat ze een pop is als ik haar gedrag hoor..

      Wat je beschreef over paringsdrang is niet zo.. het heet aandacht trekken en daarnaast is ze erg nieuwsgierig.. Knarsentanden doen ze als ze het naar hun zin hebben.. Het is duidelijk dat je vogel aandacht van je wilt en die vuist scheelt echt anders lig je alleen maar open.. en kloppen op de tafel is lekker inpulsant dan stopt ze wel.. haar uit evenwicht brengen helpt niet want ze blijft gewoon zitten en bijt door..

      gewoon iedere dag een half uur herhalen en als ze niet naar je hand bijt laat haar dan een stokje pakken uit het bakje

      Dan is ze helemaal gelukkig en wat ze ook leuk vind is van die plastic kattenballen met belletjes.. Die kun je voor 0,50 cent bij de dierenwinkel kopen.. en dat maakt geen troep voor visite enz..

      Ik zal die steenstok wel weer terug hangen als ik jou was..
      Anders moet je naar de dieren winkel en dan moet hij geslepen worden en geknipt. Dat is niet handig want dan wordt ze alleen maar boos dat je haar versleept naar iets niet leuks..

      Nou ik hoor het wel groetjes

      PS hahaha dank je voor je vriendschapsbericht! We houden contact!

      Comment


      • #48
        Hoihoi,
        O nou weer wat nieuws geleerd, dat was ook het eerste wat ik dacht: andere soort ras dus ook andere eigenschappen vergeleken met de perzikkop.

        Ze zit nu met het speeltje te kroelen ( allerlei kleurtjes met rondjes sterretjes stokjes onder elkaar zeg maar), hoop dat ze ooit mijn vingertjes gaat kroelen.

        Huh… kont omhoog vleugels wijd en gekke geluidjes maken (lijkt dan echt alsof ze echt in zichzelf bezig is ofzo)..zou niet verwachten dat dat aandacht vragen is…
        En kloppen op de tafel dan achter me hand of duidelijk voor der koppie? Met de zelfde hand?
        En zoals ik net al vroeg: moet ik niet op een rustige kamer gaan zitten als ik der manieren probeer te leren?..aangezien het best druk is en andere mensen der doorheen gaan lulle of bij komen staan.

        Ik ga zeker ff de dierenwinkel plunderen! Haha, sowieso gebruik ik als gronddinges van die houten stukjes… is ze gek op… gooit ze door de hele kamer en is ze de heletijd mee bezig in der snavel, soms kan ze niet kiezen tussen houtje of papier.
        Ik ga de stok meteen weer terug plaatsen… ben alleen nu al bang voor het scherpe snaveltje haha…

        Sorry dat ik zoveel vragen stel maar ik wil gewoon alles goed doen en alle tips van mensen toepassen als dat het beter maakt.
        Groetjes, Regje en Poek!

        Comment


        • #49
          Hey regje,

          Hoe gaat het nou?
          Rustig kamertje is wel handig .. ze zal wel snel afgeleid zijn..
          Daarnaast is socialiseren ook niet verkeerd ;P

          Ik zal ze wel zeggen dat ze hun handen niet moeten gebruiken als ze haar weg jagen anders begrijpt ze er niks meer van.. aangezien andere mensen wel hun vingers weg trekken als ze wil bijten..;D

          Ik ben benieuwd of het al een beetje gewerkt heeft..

          Groetjes

          Comment


          • #50
            Oorspronkelijk geplaatst door Daisydee Bekijk Berichten
            Hey regje,

            Hoe gaat het nou?
            Rustig kamertje is wel handig .. ze zal wel snel afgeleid zijn..
            Daarnaast is socialiseren ook niet verkeerd ;P

            Ik zal ze wel zeggen dat ze hun handen niet moeten gebruiken als ze haar weg jagen anders begrijpt ze er niks meer van.. aangezien andere mensen wel hun vingers weg trekken als ze wil bijten..;D

            Ik ben benieuwd of het al een beetje gewerkt heeft..

            Groetjes
            Hoihoi, leuk dat je vraagt hoe het gaat!,
            Ik heb geprobeerd met de vuist als ze wil bijten, ze deed het 5 keer echt hard en derna niet meer zo erg..wel bekkie ope en tege de hand en arm aan maar niet meer bijten, dus het werkte wel dat ze wist dat het geen zin had om te bijten!. Maar nu probeerd ze het weer (net beet ze in me teen terwel kat tegenover dr zat), mag ook niet aan der kooi zitten als ze op de kooi zit.. mocht paar dagen geleden wel en had ik dr ook buiten gezet in de schaduw toen deed ze gewoon lief… dus soms snap ik dr echt niet!.
            Ik heb dr kooi op de grond in de huiskamer zodat ze lager staat dan dat wij zitten zeg maar dat ze weet dat wij de baas zijn, maar die gekke kat gebruikt de kooi als krabpaal!!! en ik heb een nieuw speeltuintje voor der gekocht en die balletjes met belletjes vind ze helemaal leuk rinkelt de heletijd met die dinge.
            Als de kooi open staat loopt ze veel over de grond en als me kat dan aan komt lopen gaat ze juist naar m toe om m in ze neus te bijten! en op dit moment vliegt ze heletijd rond en zit ze nu in de palmboom de bladeren te slopen
            Owja die tandenstokers vind ze geweldig..heeft ze heletijd in dr snavel en sloopt ze helemaal. Ik geef ze alleen als ik vind dat ze iets goed doet, bv. op me arm komen zitten als ik bij dr op de grond zit dan mag ze uit het bakje pakken en zeg ik lieve woordjes, eerst zat ze echt te kijken van wat zit dr in dat doosje.. maar ze snapte het al gauw en pakte ook een tandenstoker

            Ik zeg ook telkens van blijf is uit dr buurt als ik met der bezig ben.. maar nee steke hande uit en dan wegtrekken als ze wil bijte… zeg ik ook ja zo begrijpt zij het ook niet natuurlijk wat wel en niet mag, dus eventueel de slaapkamer gebruiken om haar dingen bij te leren.
            Ik geef wel toe dat ik het moeilijk vind om het te blijven proberen en routine te houden van wat ik wel en niet toesta… soms kijk ik er tegenop omdat ik weet dat ze dr snavel gebruikt en echt hard kan bijten! En zekers als andere mensen nietmee werken en dr doorheen praten en dr afleiden terwel ik bezig ben met dr.
            Momenteel vliegt ze heletijd naar me toe en wilt ze op me hoofd zitten en als ik dr wegduw van dat mag niet dan probeerd ze het bij andere mensen... wel fijn om te merken dat ze bij me wilt zitten.
            Groetjes, Regje en Poek!

            Comment


            • #51
              Het is wel handig als iedereen die met jou aga in aanraking komt dezelfde regels hanteert. Misschien is het een idee om een lijstje met de belangrijkste regels op te hangen naast de kooi? Dan kan iedereen ze zien en ook niet vergeten. Bij mij werkte dat wel met de hond, bij mijn aga luisterd de familie wat beter :P

              Comment


              • #52
                Oorspronkelijk geplaatst door Tes Bekijk Berichten
                Het is wel handig als iedereen die met jou aga in aanraking komt dezelfde regels hanteert. Misschien is het een idee om een lijstje met de belangrijkste regels op te hangen naast de kooi? Dan kan iedereen ze zien en ook niet vergeten. Bij mij werkte dat wel met de hond, bij mijn aga luisterd de familie wat beter :P
                Haha, ja dankjewel voor de tip, misschien ga ik dat maar is doen... misschien dat de mensen dan wel luisteren
                Groetjes, Regje en Poek!

                Comment

                Ads onder in topics

                Collapse

                Papegaaienforum wordt mede mogelijk gemaakt door:

                Working...
                X