Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Heb tweede agapornis erbij

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Heb tweede agapornis erbij

    Goedenmiddag dames en heren,

    net aangemeld op dit forum om mijn vraagtekens uit de wereld te helpen. Hopelijk hebben jullie wat info/tips voor mij.

    Had tot 10 dagen geleden een enkele agapornis in mijn kooi zitten. heb deze gekocht toen deze behoorlijk jong was, dus ook met de hand gevoerd, heel veel aandacht aan besteed en is dus nu ook ontzetten tam. Nog sterker: hij gaat al niet meer bij je vandaan.
    Zag hem de laatste paar weken alleen maar "wippen" om een dik stuk touw wat hij in zijn kooi heeft. Dacht zelf dus dat hij er aan toe was om zijn behoeften kwijt te raken. Omdat wij heel veel om hem gaven (het is een hij volgens de kweker) hebben we er een vrouwtje bijgekocht. Die van mij is nu ongeveer een half jaar oud. De nieuwe vrouwtje die we erbij hebben gekocht is ongeveer 3 maanden, wat jonger dus.

    Heb ze eigenlijk gelijk bij elkaar gedaan, omdat ze geen tweede kooi wilden in de woonkamer. Het leek eigenlijk vrij aardig te gaan. Ze zitten nu ongeveer 10 dagen in dezelfde kooi. Alleen het mannetje, die wij dus eerst hadden, gaat steeds met open snavel richting vrouwtje, gaat bijten in voet, nek en af en toe in de vleugels. We vinden het heel erg vervelend voor de nieuwe en halen hem er vaak uit om haar toch in een andere kooi ernaast te doen. Er komt geen bloed of iets dergelijks hoor. Het bijten duurt ook maar heel kort, lijkt wel een reactie als hij in de buurt van haar komt.

    Heeft hier iemand ervaring mee? Wordt dit nog wel wat zodat ze samen leuk bij elkaar kunnen blijven? heeft er iemand tips voor mij wat ik kan doen/proberen?

    Graag hoor ik van jullie,

    alvast bedankt voor jullie reacties!

  • #2
    de vogels moeten aan elkaar wennen he,
    je kan op het forum heel veel verhalen lezen hoe het bij andere is gegaan. elk vogelkoppel is anders.
    misschien kan je daar wat uithalen wat voor jou van toepassing is.

    het is wel zo dat vogels heel vervelend kunnen doen tegen elkaar, maar vaak zitten ze daarna weer heel lief te knuffelen.
    is dat bij jou ook het geval? of is het alleen maar vervelen tegen elkaar.
    en is alleen het mannetje vervelend tegen de ander of ook andersom?

    het kan nogal wat tijd en geduld kosten tot de vogels gewend zijn.

    ik merk hier dat het heel fijn is om ze in een ruime kooi te hebben zodat het aangevallen vogeltje uitwijk mogelijk heden heeft.

    Comment


    • #3
      Hallo Shivas,

      heb idd veel gelezen op dit forum, alleen bij mij is het verschil (denk ik) dat ze nooit knuffelen en alleen maar vervelend doen. Heb bijgehouden en gemiddeld om de 15 min. zit de oudere van mij (mannetje, met de hand gevoed en 3 maanden ouder dan de nieuwe vrouwtje). Het is alleen maar het mannetje wat vervelend zit te doen. Vrouwtje loopt alleen maar telkens weg totdat mannetje opgeeft achteraan te gaan. kooi is (denk ik, heb niet opgemeten) zo ongeveer 60 breed, 75 hoog en denk rond 40-45 diep. Is wel redelijk lijkt me toch? Denk je nog dat dit wat wordt, want het vervelend doen lijkt wel minder te worden nu maar is nog absoluut niet over. Denk je dat ik nog geduld moet hebben?

      Comment


      • #4
        ik zelf heb geen ervaring met het koppelen van vogels.
        zelf heb ik mams met 2 jongen in 1 kooi, en die zijn soms ook heel vervelend tegen elkaar. als ik erbij zit roep ik heel hard. lief zijn!! dan schrikken ze een soort van mijn stem en dan scheiden ze uit.
        ze maken ook gebruik van de hele kooi. hoog 170. br 60 en diep 60cm.

        ik denk dat jij nog wel wat geduld moet hebben, aangezien het pas een dag of 14 is he, kan nog wel even duren.
        je kan misschien zelf inschatten of het erg bedreigend word voor het popje, ik zou dan wel in grijpen. vogels kunnen elkaar tot de dood bevechten he.
        en anders kijk het nog aan.

        Comment

        Ads onder in topics

        Collapse

        Papegaaienforum wordt mede mogelijk gemaakt door:

        Working...
        X