Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Help ! Perzikkop

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Help ! Perzikkop

    13 augustus heb ik een agapornis roseicollis gekocht. We hadden eerst een ander soort vogeltje en toen die dood ging wilde ik toch wel weer graag een nieuwe. Maar deze keer eentje die ik wél uit de kooi kon halen en op m'n vinger kon laten zitten etc.
    Enfin , ik ging op aanraden van een vriend naar een winkel toe want hij had daar ook de agapornis van zijn opa en oma vandaan gehaald. Hij zei dat ze met de hand werden groot gebracht etc.

    In het begin (de eerste paar dagen) was ze super lief en je kon haar gewoon aaien en ze kwam op je vinger zitten en nu... is ze een bijter geworden. Als ze je vinger ziet dan valt ze soms gewoon aan.. Ze is nu dus ongeveer 3 maanden maar ik krijg het bijten niet afgeleerd?
    Ik ben bang dat ik er gwn geen tijd voor heb, ik moet ook gewoon naar school en het bijten weerhoud me er ook van om haar op te pakken eigenlijk, ik pak haar nu steeds op met een doekje , want dan komt ze er gewoon op zitten en als ik de kooi open zet komt ze er ook gewoon uit.

    Het is niet zo dat ze niet bij je wilt zitten , zit maar al te graag op je schouder en knabbelt zacht aan je oor of aan je haren en blijft daar dan gewoon zitten alles observeren of een beetje dutten.. Ze slaapt ook bijna elke nacht bij mij in een eigen dekentje, in een mandje op de andere helft van m'n bed. Eerst zit ze dan in het dekentje bij mij ,dan warm ik haar op met m'n hand en dan valt ze vanzelf in slaap

    Ik probeer haar steeds gwn te aaien en dingen te geven met me handen en ene keer laat ze het toe en andere keer bijt ze als ik haar wil aaien maar hele kleine zaadjes pakt ze wel gewoon aan als ik ze tussen me duim en wijsvinger houd en dan probeert ze me niet te bijten..

    Ik begin me nu eigenlijk af te vragen of het niet beter is als ik haar weg doe aan iemand die er meer verstand van heeft , nu ze nog wat jonger is ?
    Dat diegene haar meer tam kan maken dan dat ze nu is.. Want zo vind ik het wel een beetje zielig..
    Heeft iemand tips , anders dan de dingen die al op internet staan ?

    Als ik heel eerlijk ben heb ik me denk ik wel verkeken op wat een agapornis eigenlijk inhoud... Maar vind het ook super zielig om haar weg te moeten doen eigenlijk want het is wel m'n babytje

    Please help !

  • #2
    hey,

    Als ik dit alles lees denk ik dat je toch van geluk mag spreken, hij/zij is al erg tam! Dat ie bijt is natuurlijk niet leuk! Ik heb de mijne reeds van juli en die is niet half zo tam laat staan lief.

    Wat het bijten betreft lees ik op meerdere forums dat je kan straffen, door op het bijten te reageren met - terug in kooi plaatsten, door hem/haar te negeren.

    Dit zijn gewoon tips die ik hier oppikte! Als je je beesje graag ziet doe het dan zeker nog niet weg je zou er spijt van kunnen krijgen.

    Hoop dat je hier al iets aan hebt. Succes xxx
    leerde hier reeds veel, sta open voor elke reactie, wil blijven leren!

    Comment


    • #3
      Het klikt als een heel tam vogeltje. Zeker als ze zo bij je in bed ligt. Het bijten is natuurlijk heel vervelend. Ze is nu op een leeftijd dat ze veel gaat uitproberen. Je moet haar nu goed opvoeden. Wat goed kan helpen is een time-out kooitje. Dat heeft voor mijn Peach heel goed geholpen. Op deze site kun je er veel over lezen: http://www.koppiekrauw.com/Gedrag-pagina's/gedrag-bijten/bijten-frame.htm
      Ik zal het niet zomaar opgeven als ik jou was. Het klinkt als een heel leuk vogeltje en zeker eentje die het waard is om te proberen het bijten af te leren. Je moet wel weten dat het lang kan duren en je moet heel consequent zijn en geduldig. Mijn Peach was 7 maanden toen ze pas echt stopte met bijten. Maar ben nu zo blij dat ik heb volgehouden. Het is nu een echte knuffelkont.
      Succes. En als je vragen hebt moet je ze gewoon stellen hoor!
      Groetjes,
      Chantal, Peach & Duuk

      Comment


      • #4
        Wauw , bedankt voor de snelle reacties !

        Aan jullie reacties te zien mag ik toch nog van geluk spreken
        Wat ik zelf ook al dacht hebben jullie bevestigd.. Vooral als ze dan zo rustig bij me slaapt dan smelt je gewoon en denk ook niet dat ik het over me hart zou kunnen krijgen om haar weg te doen, tenzij het niet anders kan.

        Het enige wat wel lastig is , is dat we hier met ze 7en thuis zijn en de anderen pakken 'm ook wel eens op en reageren anders op haar dan ik.. Daar moet ik nog wat op verzinnen want ze moeten haar wel oppakken want ik wil niet dat ze eenkennig word maar de rest thuis moet ook wel even consequent zijn en haar hetzelfde behandelen als ik


        Nogmaals heel erg bedankt !

        xx

        Comment

        Ads onder in topics

        Collapse

        Papegaaienforum wordt mede mogelijk gemaakt door:

        Working...
        X