Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

bevruchte eieren komen niet uit

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • bevruchte eieren komen niet uit

    Een van mijn agaporniden koppels hebben een aantal weken geleden 4 eieren gelegd. na het schouwen bleek dat er 1 ei niet bevrucht was. (dat ei had ik er wel bij gehouden) Bij 3 eieren zag ik adertjes etc. na dik 4 weken is er 1 ei uitgekomen en dat jong is nu precies een week oud. de andere twee eieren zijn niet uitgekomen. eerst dacht ik dat deze toch niet bevrucht waren. toch was hier duidelijk de luchtkamer te zien. vandaag heb ik een eitje gepakt en het bleek dat hier wel een volgroeid jong in zat, maar het leefde niet. ik weet dat het tot wel 30 dagen (misschien langer) kan duren voordat een ei uitkomt. Het jong dat wel is uitgekomen is al een stuk gegroeid. en de ogen zijn net open. Maar hoe kan het nou dat die andere twee maar niet uitkomen/dood gegaan zijn? Heeft iemand hier ervaring mee?

  • #2
    Er is mij zojuist verteld dat de lucht te droog was. en dat kan ook wel kloppen aangezien de kooi met het broedhokje in een kamer staat met een gaskacheltje en hier is de lucht inderdaad droog. de volgende keer moet ik zelf het nestje vochtig houden.

    Comment


    • #3
      21-25d duurt de broedtijd. 30d is wel zeer lang. Als je wilgetakken heeft aan je vogels zal je minder kans hebben op uitgedroogde eitjes, ook kun je een bad voorzien. Zij nemen vaak een bad de dag van kippen.

      mvg

      Comment


      • #4
        eieren kwamen niet uit..

        Hoi, Bedankt voor je reactie! Ik heb er inderdaad een badje aan hangen maar geen wilgentakken. ik had wel van die bruine takjes/draadjes die je als een grote klos kan kopen en daar had ik een pluk van in de kooi gelegd. de volgende keer let ik meer op de temperatuur/vochtigheid en juist nestmateriaal.

        Comment


        • #5
          hier leg ik houtsnippers opde bodem en daarop de rest van de broedblok vol met wilgetakken.


          mvg

          Comment


          • #6
            dus eigenlijk stop je zelf het nest materiaal er al in begrijp ik. en die wilgentakken koop je die ergens???

            Comment


            • #7
              Nee deze ga ik zelf hier bij de boer af gaan knippen.

              mvg

              Comment

              Ads onder in topics

              Collapse

              Papegaaienforum wordt mede mogelijk gemaakt door:

              Working...
              X