Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

8 eitjes ?!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • 8 eitjes ?!

    Daar ben ik weer..nogmaals alles ff opnieuw vertellen dan maar

    Ik heb volgens vrienden waarvan ik de aga's heb een mannetje en vrouwje.
    Begin januari legden hun om de dag 2 eitjes, totaal heb ik er 8 !

    nu dat ik eergister eindelijk bij de eitjes kon kijken (schouwen) dat ze bevrucht zijn of niet zag ik alleen geel iets erin,voor de rest niks .
    kwa voer en kooi hoefen mijn aga's niet te klagen alles wat ze nodig hebben,Hebben ze

    Dus mijn vraag aan jullie is : hoe zit dit nou want het vrouwtje zit elke dag samen met het mannetje continue op de eitjes te passen/broeden, maar ze zijn niet bevrucht.. ik wil graag weten wat ik met die eitjes moet doen want ik denk als ik ze weg haal dan worden ze helemaal gek denk ik dan en eerder zei iemand hier op het forum dat ik 2 poppen heb ik heb aan die vriendin van me gevraagd en die wist zeker dat timmy ,mijn gele aga het mannetje is., maarja als jullie iiets niet begrijpen ofzo want ik ben best slecht met uitleggen van dingen vraag dan maar raak..


    MVG

    V.

  • #2
    als je twee eitjes per dag hebt dan heb je twee poppen.

    mvg

    Comment


    • #3
      Je zal moeten kiezen ofwel twee mannen ofwel eentje ruilen tegen een man. Lutino's zijn over het algemeen vnl poppen want lutino mannen zijn moeilijker te vinden.

      mvg

      Comment


      • #4
        ik wist niet dat poppen (vrouwtjes) het met elkaar doen :P LOL

        ach ja dan maar ff kijken voor een mannetje..

        en wat moet ik doen met die eitjes ?

        Comment


        • #5
          De eitjes gewoon laten liggen totdat ze er geen interesse meer in tonen. Als je de eitjes nu weghaalt dan gaan ze nieuwe eitjes leggen en dan kan je een legkip krijgen. Ook is er dan een grote kans op legnood.

          Zoals Joselito het zegt , je zal 2 poppen hebben want een pop agapornis kan maar 1 ei om de dag leggen. Dus 1 dag een ei, dan volgende dag geen ei, dan die dag erna wel weer een ei. Dus 2 eitjes om de dag zal betekenen dat je 2 popppen hebt.

          Vrouwtjes simuleren vaak genoeg een koppel , ze paren ook nog eens met elkaar dus je kan het niet echt zien of het een ware koppel man en vrouwtje is. Ik weet niet hoe je vriendin dacht dat het een mannetje was maar als je het echt wilt weten dan of moet je een dna test doen of zoals jou 2 poppen hebben en allebei eitjes leggen. Er word ook vaak een bekkentest gedaan waarbij kwekers met een vinger langs het bekken gaan en kijken hoe groot het is. Bij een vrouwtje is het wat wijder omdat er een eitje doorheen moet komen alleen deze methode is niet 100% zeker.

          Comment

          Ads onder in topics

          Collapse

          Papegaaienforum wordt mede mogelijk gemaakt door:

          Working...
          X