Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hoe maak ik agapornis Bobi tam?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Hoe maak ik agapornis Bobi tam?

    Sinds december 2010 hebben we een vriend in huis. Dit is het verhaal:

    De avond voor onze vriend Bobi ons ontmoette, vroeg ik aan mijn moeder of ik een parkiet mag. De volgende dag komt mijn vader dus met een parkiet naar huis. Ik werd echt heel blij, maar ik zag meteen dat er helemaal geen eten zat in zijn eetbak, geen water in de waterbak en het kooi was echt niet om aan te zien. Allereerst gaven we hem wat appels, hij begon meteen te eten. Onze vriend had wel heel veel honger. Dat kon je meteen zien, hij at alsof hij helemaal verhongerd was. Ik vroeg aan me vader hoe hij er aan kwam en hij zei dat hij werd achtergelaten in een theehuis. Ik raakte echt in schok, dat iemand gewoon een parkiet achterlaat in een theehuis. Echt niet te geloven.
    De volgende dag gingen we meteen naar een dierenwinkel en kochten we wat parkietzaadjes. Vervolgens maakte ik en mijn moeder de kooi schoon, zette wat water in de waterbak en deed de parkietzaadjes in de eetbak. Omdat we hem niet wilden laten schrikken, deden we de deur open en hij vloog enthousiast naar onze vitrinekast. Ik bekeek hem even van dichtbij en ik zag niets raars. Hij heeft een goede conditie, dat zagen we al meteen. Paar weken later kwam er visite naar onze huis (vrienden van m'n vader) en zag onze parkiet. Hij zei dat ze een grote en schone kooi hebben die ze niet gebruiken, dus die kregen we een paar dagen later van die man. Hij had echter wel geluk, want zijn oude kooi was wel echt hèèl klein. Nu heeft hij een redelijk grote kooi. Hij had het wel minder naar zijn zin omdat zijn kooi niet 'spannend' genoeg was. Dus daarom kochten we (paar dagen eerder) wat houten ladders en 4 nieuwe speeltjes voor onze vriend. De eerste paar uur was hij doodstil; hij moest wennen aan zijn speeltjes. Maar nu speelt hij volop ermee! Ook zit hij de laatste tijd heel veel met ons te praten. Als wij iets zeggen, zegt hij wat terug (niet in mensentaal natuurlijk).

    Wij hebben ook een 'jammere' kant. Namelijk: Hij bijt heel vaak en komt niet in de buurt van mensen. Omdat ik echt dol ben op parkieten, wil ik ze ook meestal aaien en via de hand eten geven. Maar als ik dat probeer, bijt hij echt heel hard. Dus mijn vraag is: Hoe maak ik onze vriend tam?

    En om het wat makkelijker te maken voor jullie heb ik hier even allerlei info verzameld:
    Soort: Agapornis
    Leeftijd: Onbekend
    Geslacht: Man (Denken wij)
    Foto: http://bit.ly/eOtnb3 // Je ziet meteen al dat hij een beetje bang is en naar achteruit gaat.

    Groet.
    Caner

  • #2
    Hee Caner,

    Je schrijft Parkiet maar het is echt wel een agapornis. Wat tam maken betreft, kan je best in de zoek fuctie je vraag in typen want (Rechts boven op deze pagina's bij geavanceerd zoeken) er zijn van deze aard wel 100 topic's lees die door en dan zal je veel wijzer worden. Maar de beste raad is en blijft veel tijd en geduld. En niet elke vogel laat zich super tam maken, karakter van het beestje speelt er mee.

    Succes met Bobi
    leerde hier reeds veel, sta open voor elke reactie, wil blijven leren!

    Comment


    • #3
      een agapornis is een dwergPAPEGAAI en al istie klein Tis een echte papegaai!

      Maar inderdaad kijk hier eens rond en google eens..

      wat goed is inderdaad is uit je hand voeren.. appel enzo zo creeer je eenband tussen jou en de vogel...
      ofet het een man of pop is kan je bij een aga niet zien dus daar kan ik je niet mee helpen!


      Maar wat een geluk heeft Bobi (leuke naam) eb heeel veel succes en plezier met hem!

      Comment


      • #4
        Bedankt voor de reacties.

        Hij eet wel uit mijn hand, maar dat doe ik niet vaak omdat ik beetje bang (:$) ben omdat hij mij misschien wel bijt. Want soms heeft hij echt de neiging om mij te bijten.

        Comment


        • #5
          Hee Caner,

          Fidji bijt ook maar dan spraak ik haar streng toe met nee en probeer haar zo snel mogelijk terug in haar kooi te doen. Ze voelen ook enigsinds aan dat je bang bent en zo geef je hen de 'macht' probeer daarom zeker niet te laten merken dat je bang bent. Zorg voor lange mouwen. En hou je hand zo vlak mogelijk verder is het toch echt door de zure appel heen bijten hoor.

          Succes
          leerde hier reeds veel, sta open voor elke reactie, wil blijven leren!

          Comment


          • #6
            ja niet bangzijn is niet nodig.. en hoe banger jij ben.. hoe happeriger je vogel..
            Dodo van mij is soms ook net zown terrorist.. maar ik vertrek geen spier

            Comment

            Ads onder in topics

            Collapse

            Papegaaienforum wordt mede mogelijk gemaakt door:

            Working...
            X