Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Roseicollis eet alleen eivoer

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Roseicollis eet alleen eivoer

    Dag allemaal,

    Ik heb sinds twee weken een roseicollis van rond de 7 tot 8 weken oud. In zijn kooi heb ik trosgierst, agapornidenvoer en eivoer. Hiernaast geef ik hem 1 keer per dag pap. Nu is het zo dat hij alleen van zijn eivoer en trosgierst eet. Van zijn zaadjes (agapornidenvoer) eet hij niets tot bijna niets. Ik vroeg mezelf af of dit niet slecht is.

    Alvast bedankt.

    Henk

  • #2
    Dat is niet goed nee.
    En je bent heel zeker van de leeftijd?

    Haal als eerste het trosgierst weg, want dat is snoep. Daarmee leert hij wel eten, maar als hij al kan eten is het niet goed dat hij de hele dag snoep tot zijn beschikking heeft, daarmee creeer je ondervoeding.

    Als hij dan ook geen zaadmix eet, dan haal je het eivoer weg. Je geeft nu nog pap. Dan geef je m enkel zaadmix, geen eivoer, geen trosgierst en je biedt hem dan wel weer tijdelijk 2x per dag pap aan.

    Succes.

    Comment


    • #3
      Heb je een idee waarom hij niet aan de agapornidenvoer wil? Want ik zag hem vandaag wel in het bakje rondsnuffelen, maar ging snel over naar eivoer. Trosgierst eet hij trouwens weinig.

      Comment


      • #4
        Misschien omdat hij eivoer lekkerder vindt? Daar zit nl suiker in.
        Blijft gokken waarom ze iets verkiezen, maar meestal omdat ze het gewoon lekkerder vinden.

        Tenzij je hem geen water geeft en je eivoer wel is aangemaakt met water, want dan heeft hij dorst, maar daar ga ik niet van uit. Ik neem aan dat hij gewoon water krijgt.

        Comment


        • #5
          Ik heb zijn eivoer er nu uitgehaald, maar alsnog vindt hij zaadjes niet lekker en eet hij heel erg weinig. Moet ik dit blijven aanhouden? Kan het niet zo zijn dat hij dan ondervoed raakt?

          Comment


          • #6
            Je geeft m straks toch nog een papvoeding?
            Maar sowieso zijn veranderingen vlak voor de nacht, op welk gebied dan ook niet verstandig. Veranderingen van wat dan ook kan je beter overdag doen.

            Bij 2 papvoedingen en een agaatje dat kan eten raak je niet zo heel snel ondervoed. Van niet volledige voedingen eten raken ze wel ondervoed.

            En je kan natuurlijk niet verwachten dat als je iets weghaalt het probleem binnen een uur is opgelost.

            Comment


            • #7
              Hij gaat nu wel sneller naar zijn agapornidenvoer doordat hij eivoer mist. Ik zal morgen de verandering opnieuw toepassen. Bedankt voor je tips. Andere tips zijn altijd welkom

              Comment


              • #8
                Ik heb vandaag zijn eetgedrag is gecontroleerd en nu valt mij op dat hij de grotere zaadjes niet kapot krijgt met zijn snavel. Kan het zijn dat hij nog niet groot genoeg is om over te gaan op zaadjes en daarom kiest voor eivoer?

                Comment


                • #9
                  toen mijn tamme bergparkiet ook nog niet zelf zaadjes ging eten heb ik pellets gekocht en wat geweekt met water en heb ook gewoon grasparkietenzaad gemengd met wat losse trosgierst.
                  weeg je vogeltje s'morgens en s'avonds zo kun je zijn gewicht in de gaten houden .

                  Comment

                  Ads onder in topics

                  Collapse

                  Papegaaienforum wordt mede mogelijk gemaakt door:

                  Working...
                  X