Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Hoe om te gaan met selectieve eters?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Hoe om te gaan met selectieve eters?

    Hallo!

    Ik heb moeite om mijn agapornissen een gevarieerde voeding te geven. Momenteel krijgen ze agaporniden zaad met eivoer, en blijf ik pellets dagelijks aanbieden.
    Ook geef ik ze regelmatig verschillende stukjes fruit waar ik dan een paar zaadjes over strooi, en verschillende stukjes groenten. Hier moeten ze echter niets van hebben. Ook gooien ze de pellets (Nutribird P15 Tropical) uit het bakje en eten ze het eivoer niet.

    Hoe kan ik m'n maatjes zo ver krijgen dat ze wel groenten/fruit/pellets en eivoer tot zich nemen? Tips and tricks?

    Half in water geweekte pellets heb ik al geprobeerd, en de stukjes groenten en fruit snij ik héél klein en besprenkel ik met zaadjes, maar tot dusverre heeft dat nog geen resultaat gehad.

  • #2
    Ik heb onze Jules ook echt pellets moeten leren eten.
    Mij hebben ze aangeraden om gewoon geen zaad te geven en alleen pellets. Op het einde van de dag had ze zoveel honger dat ze toch aan de pellets is begonnen en dan ook beseft heeft dat dat ook best lekker is.

    Mvg

    Comment


    • #3
      Ik heb Kiwi en Pluk op de "harde" manier overgezet op pellets (is dan wel mijn hoofdvoer) en als bij voer krijgen ze dan elke dag wat zaadjes (zo eten ze dat dus allebei). Fruit en groente aan Kiwi geven is heel makkelijk, die zet echt overal z'n snavel in en vaak vind hij het nog lekker ook, ik let natuurlijk wel op dat hij niet in de verkeerde dingen bijt. Maar Pluk is heel bang voor alles wat nieuw is dus die eet helemaal niks behalve de pellets, zaadjes en appel. Bij Pluk blijf ik het gewoon aanbieden (terwijl ik er dan zelf overdreven enthousiast van eet), denk alleen niet dat ie ooit nog meer eet dan appel.

      In ieder geval kun je ze dus proberen pellets te laten eten door ze dus gewoon over te zetten op de "harde" manier.
      Kiwi & Pip Nappie & Loki
      ~ Rip Pluk ~

      Comment


      • #4
        Bedankt voor jullie reacties!
        Ik moet ze dus eigenlijk eerst geen zaad meer aanbieden, maar het gewoon op de pellets houden?
        Ik had eerst Nutribird P15 Tropical, maar die wilden ze niet... Kan dat ook zijn omdat die stukken zo groot zijn, of hoort dat geen probleem voor ze te zijn?
        Heb er net Harrisons bij gekocht, zijn veel kleinere brokjes, maar hebben ze ook nog niet naar omgekeken

        Comment


        • #5
          Ik geef Kiwi en Pluk Zupreem tropical en dan de parkieten versie, had eerst één stapje groter maar daar vloog de helft van het brokje van weg als ze er op beten dus dat vond ik niet erg handig. Deze past gewoon in een keer in hun snavel.

          Voor het overzetten gaf ik Kiwi en Pluk inderdaad de hele dag pellets, maar als ze die de hele dag niet hadden aangeraakt gaf ik 's avonds op een bepaald tijdstip een uurtje zaadjes (dus van 20:00 - 21:00 bijvoorbeeld) zodat ze wel iets te eten hadden gehad voordat ze gingen slapen. Gelukkig duurde het overzetten bij Kiwi en Pluk maar 2 dagen.
          Kiwi & Pip Nappie & Loki
          ~ Rip Pluk ~

          Comment


          • #6
            Onze vogels krijgen al vanaf dat ze klein waren pellets, dus heb ze niet over hoeven zetten. Ze krijgen Nutribird, ik weet niet uit mijn hoofd welk nummer maar wel die kleine brokjes, en Harrison's adult life time fine, die vinden ze veel lekkerder en willen ze echt heel graag eten. Dat zou je ook nog kunnen proberen.
            Qua groente, probeer eens het kontje van een courgette en sperziebonen. Daar zijn die van ons gek op, verder eten ze geen groente.

            Comment


            • #7
              Scenic pellets hot en healty...zitten pepers in..schijnen aga's dol op te zijn?!
              harde manier over zetten kan..maar let goed op gezondheid/gewicht vogel..
              en wissel af met trosgierst,fruit,zonnepitte,zaadjes enz

              Comment


              • #8
                We zijn ondertussen al weer even onderweg, en ik zie nu pas dat er reacties zijn die ik nog helemaal niet had gezien. Sorry!
                Heb net Zupreem Fruitblend besteld, maatje valkparkiet... Hopen dat dat wat is.
                Op de harde manier overzetten op Harrissons is niet gelukt, als dat het enige was dat in het bakje lag dan gingen ze op strooptocht door de kamer.
                En ook echt door de héle kamer, hehehe. En bij mij valt hier overal wel wat te vinden, en anders zorgden ze wel dat ze het zouden vinden. Niets stond meer veilig... Hoop dat ze de Zupreem wel willen, en als dat niet het geval is geef ik het op... Dan heb ik 3 soorten pellets geprobeerd, waarvan twee soorten behoorlijk aan de prijs zijn en dan vind ik het wel weer welletjes (:
                Nu is het gewoon een kwestie van de bestelling afwachten, ik ben benieuwd!
                En vanmiddag nog even de markt over om wat groenten en fruit te halen (:

                Comment

                Ads onder in topics

                Collapse

                Papegaaienforum wordt mede mogelijk gemaakt door:

                Working...
                X