Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Belangrijke beslissing hulp aub

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Belangrijke beslissing hulp aub

    Hallo allemaal

    Ik wil al heel lang een papegaai en ik ben afgelopen zondag 17 geworden en eindelijk mag ik er een van me ouders.
    Om alvast reacties te voorkomen ik weet waar ik aan begin ik weet de tijd die ik eraan kwijt ben en ik heb al heel veel gelezen.
    maar mijn probleem. Ik zit heel erg te twijfelen tussen een amazone papegaai of een bonte boertje.
    Want ik heb nog niet veel ervaring met vogels ik heb alleen heel veel gelezen en ga misschien nog een cursus volgen.
    Want de amazone papegaai kan harder schreeuwen dan een bonte boertje nu weet ik dat je schreeuwen moet negeren.
    Maar een vogel maakt altijd af en toe wel geluid en me moeder is wel beetje bang dat de amazone te hard kan schreeuwen.
    terwijl het bonteboertje minder hard kan schreeuwen. Dus wat raden jullie aan en of wat zijn jullie ervaringen. of wat weten jullie precies in het karakter.
    En belangrijk dat ik er een hele lieve vogel van kan maken ik denk zelf dat ik het aankan maar me moeder is bang dat het bij een amazone moeilijk gaat.
    Dus alvast heel erg bedankt.

    Groetjes Martijn

  • #2
    Hoi ik heb met beiden geen ervaring dus kan je ook niet helpen in je keuze
    wat ik wel gelezen heb over beide dat ze over het algemeen best eenkennig zijn dus trekken naar een baasje nu denk je misschien geen probleem wand het is en word mijn vogel maar als ik naar je leeftijd kijk dan denk ik dat je moeder toch ook een gedeelte van de zorg op zich zal moeten nemen aangezien jij vaak weg zal zijn voor school onder andere dan lijkt mij het verstandiger om naar je moeder te luisteren zei zal dan denk ik beter met de bonte boer om kunnen gaan vanwege misschien angst voor de andere ??
    Misschien onzin en je heb er misschien niks aan denk eigenlijk effe hardop nu maar mijn gevoel zegt luister naar je moeder
    Gr Kim

    Comment


    • #3
      ik sluit me erbij aan.
      heb met beide ervaring
      zou voor de bb gaan of denk eens aan een caique,die zijn meestal erg sociaal naar iedereen
      hier heb ik wel eens problemen met amazone en bb kwa eenkennigheid,met caiques nog nooit.

      Comment


      • #4
        hallo

        alvast erg bedankt voor de reacties.
        en idd me moeder en me zusje zullen ook af en toe de zorg doen en lekker mee spelen als ik er niet ben en dan is het niet handig als hij heel gericht op mij is.
        Zo'n caique vind ik ook erg leuk. die kende ik nog niet.
        Als jullie nog meer papegaaien soorten weten het liefst niet kleiner dan zo'n caique maar die wel lief zijn naar zowat iedereen en toch heel tam kunnen worden hoor ik het graag
        Weet u ook de prijs van een caique.
        En ik ga er is een hoop over lezen want voor ik een papegaai neem wil ik zeker zijn dat het de goede is dus daarom dat ik hier ook informeer voor mensen die ervaring hebben.

        Comment


        • #5
          Nog een vraagje heeft hier iemand ervaring met de edelpapegaai,
          ik lees nu het een en ander en het is echt een hele mooie papegaai.
          Maar ik zou graag willen weten of het geluid dat hij maakt zijn schreeuw of normale geluid of dat heel hard is en zijn ze erg eenkennig in ervaring.
          Srry als ik beetje veel vraag maar ik wil gewoon een papegaai voor de komende 50 jaar en niet dat ik hem volgend jaar moet verkopen.
          Ik ben nu ook veel aan het lezen maar misschien is hier iemand met ervaring en dat is altijd handig om te horen

          Comment


          • #6
            ik heb ook edels.
            je kan dan het beste voor een mannetje gaan want popjes kunnen nogal pittig zijn
            zijn ook hele leuke gaaien
            natuurlijk kunnen ze wel eens een krijs geven maar over het algemeen valt de herrie wel mee en rustiger als een amazone,alleen bij een pop heb je wel weer meer kans door het wat fellere karakter

            Comment


            • #7
              en hoe zit het met de eenkennigheid van edel papegaaien?
              en welke maat kooi raad je aan?
              en is het tam maken moeilijk of met genoeg aandacht geduld en liefde komt het wel goed
              en heeft u een foto van hem

              Comment


              • #8
                die ik heb en heb gehad waren geen van allen eenkennig,kan ze bij iedereen zetten
                de pop kan soms wat lastiger tam te maken zijn en heb je dan wat meer geduld bij nodig
                mijn kooi is ongeveer 110 cm breed x 70 cm diep en 150 hoog

                Comment


                • #9
                  Verre weg één van de mooiste soorten papegaaien die er bestaan, is de edelpapegaai. Niet alleen vanwege de prachtige kleuren die ze bezitten maar ook vanwege hun karakter. Bovendien hebben de edelpapegaaien weinig tot geen verenstof waardoor ze vaak door mensen met een allergie gehouden kunnen worden.




                  Van oorsprong komen de edelpapegaaien uit Australië en de bovengelegen eilanden. Zo zijn er 10 verschillende soorten ontstaan, die onderling van elkaar verschillen. De kleinste soort is ongeveer 33 cm en de grootste soort is ongeveer 43 cm. De Nieuw-Guinea Edelpapegaai is ongeveer 40-42 cm en daarmee iets groter dan een grijze roodstaart papegaai.


                  De edelpapegaai is dimorphis. Dat wil zeggen dat je aan het uiterlijk duidelijk kunt zien of het een man of een popje is. Het verschil bij edelpapegaaien is zo groot dat ze lang voor twee verschillende soorten werden gehouden.


                  De mannen van de edelpapegaai lijken allemaal op elkaar en zijn zelfs door experts soms moeilijk uit elkaar te houden. De man is overwegend grasgroen en is een echte verborgen schoonheid voor degene die wat verder kijkt. Hij heeft mooie lichtblauwe vleugelbogen en als hij zijn vleugels spreid dan komt aan het eind van zijn vleugels een diep donkerblauw verenpak te voorschijn. Aan de onderkant van de vleugels is hij zwart en knalrood wat door loopt tot op zijn buik. De onderkant van zijn staart is zwart met een licht gele band aan de onderkant. Het opvallendst aan de man is echter zijn snavel. Deze is zwart/geel bij geboorte en verkleurd gaande weg naar knal geel/oranje en geeft hem zijn aparte uiterlijk.


                  De popjes verschillen allemaal van elkaar en kun je dus makkelijker zien met welke soort je te maken hebt. Bij de Nieuw-Guinea edelpapegaai hebben de popjes een helder rode kop en donker rode nek- en rugveren. De borst, en doorlopend een streep over de nek zijn kobalt blauw. De onderkant van de vleugels is zwart. De pop heeft een opvallende blauwe ring om haar oog, waardoor het lijkt alsof ze ogenschaduw op heeft en die bij de één iets breder is als bij de ander.


                  Ook het karakter van de man en de pop verschilt. Daarbij speelt het zeker een rol of je de papegaai alleen hebt of een koppel. De man is iets rustiger en gemakkelijker in de omgang. De pop is dominanter, zeker als er een man in het spel is. Heb je haar alleen dan maakt het niet zo heel veel uit.


                  De man kan een behoorlijk alarm af laten gaan, die overal te horen is. Hij is echter geen notoire krijser. Meestal is er iets waarom hij het doet en kan je beter even gaan kijken. De popjes hebben dat minder maar kunnen best luidruchtig worden in het brabbelen. Ook zij zijn niet echt krijsers. Net zoals elke papegaai en parkiet hebben ze vaak een druk kwartiertje s’morgens en s’avonds.


                  Edelpapegaaien kunnen heel goed leren praten. Imitators zijn het echter niet en als ze het proberen dan is het vaak komisch om te horen. Ze zijn heel intelligent en je kan ze veel leren. Dat vinden ze ook heel erg leuk om te doen. Die interactie met mens vinden ze helemaal geweldig. Ze doen graag dingen met je samen.


                  Van nature zijn het geen bijters of zenuwachtige vogels. Mits goed gesocialiseerd, zullen ze je niet bijten, maar kunnen ze je zeker in de opgroeiperiode wel vinger of neus, hard vastpakken. Niet omdat ze kwaad willen maar puur omdat ze de kracht in de eigen snavel niet kennen. Ook hier speelt socialisatie en opvoeding een grote rol. Eenmaal goed gesocialiseerd zullen ze zelden bijten.


                  Edelpapegaaien hebben een zo groot mogelijke ruimte nodig als kooi, met voldoende speelgoed. Het zijn echt speelpapegaaien en kwijnen weg of raken gefrustreerd als ze niet die gelegenheid krijgen, met alle gevolgen van dien. Ze zijn erg mensgericht en zitten het liefst op je schouder of schoot. Ook kan je ze makkelijk mee naar buiten nemen door middel van een tuigje of laten kort wieken. Het zijn hele logge vliegers, maar als ze eenmaal op gang komen zijn ze zo weg.


                  Hun knuffelgehalte is hoog, mits dit vroeg aangeleerd is. Anders zitten ze wel lekker bij je maar vinden ze een aai over hun bol genoeg. Edelpapegaaien zijn NIET eenkennig. Het zijn echte gezinsvogels, die met iedereen het wel kunnen vinden binnen het gezin. Ook vreemde bekijken ze van alle kanten alvorens ze besluiten op te stappen of spontaan even komen kijken. Knuffelen is echter, zodra ze groter zijn, meestal alleen voor het gezin.


                  Hun voeding wijkt af van andere papegaaien. Edelpapegaaien hebben dagelijks een portie fruit en groente nodig van het liefst minimaal 3 a 4 soorten. Door de salade geven wij dagelijks een klein schepje eivoer extra, dat is met gedroogde insecten en garnaaltjes. Daar ze bijna alles lusten, is het zaak om zoveel mogelijk variatie aan te brengen. Hoe gevarieerder, hoe beter. Het enige wat ze beslist niet mogen is Advocado hier worden ze erg ziek van, en let op met vet en kruiden, ook deze zijn niet echt goed. Verder kun je ze bijna alles geven.


                  Daarnaast krijgen onze vogels een mengsel van 50% Grof parkietenzaad zonder zonnepitten en een premium papegaaienvoer, en 50% pellets. Wij geven ze de volgende pellets gemengd: Harrison, Pretty-Bird, Eco-bird en Nutribird. Ook geven wij Bogena Vogelmineralen ( is met oestergrit ed. ) en eens in de zoveel weken Bogena MultiVit met met vitamine A druppels door het water. Edelpapegaaien die een goede en gezonde voeding hebben zullen zelden ziek worden. En voorkomen is beter dan genezen. Bespaar dus nooit op de voeding.

                  Comment


                  • #10
                    Ook met deze geen persoonlijke ervaring
                    maar vond dit stuk heel duidelijk en positief
                    gr KimKim

                    Comment


                    • #11
                      woooww kimmy en milaja echt super bedankt en dat stukje van jouw kimmy heeft me echt heel erg geholpen.
                      Nu zag ik net bij de parrot wizzard truman zijn kaapse papegaai die vond ik ook leuk weet iemand daar toevallig wat van?
                      al gaat mijn voorkeur op dit moment naar de edel papegaai!
                      echt heel erg bedankt voor de reacties die zo snel zijn gekomen

                      Comment


                      • #12
                        Graag gedaan
                        Succes bij het vinden van de juiste bij jullie passende papagaai
                        hou ons op de hoogte
                        gr kimmy

                        Comment


                        • #13
                          En sorry Kaapse papagaai weet ik niks over
                          misschien iemand anders ???

                          Comment


                          • #14
                            ja ga ik zeker doen
                            ik maak mooie foto's.
                            ik merk wel dat de edel wel een prijsje heeft.
                            ik ben maar een scholier haha die vakken vult en in een restaurant werkt om genoeg geld voor uitgaan telefoon en zijn papegaai te kunnen betalen dus dat word beetje smeken bij papa en mama of ze iets mee willen betalen

                            Comment


                            • #15
                              heeft iemand ervaring met de kwekerij Dennis papegaaien.
                              Ik las dat hij nog wel is zieke vogels had en slechte garantie.
                              Maar dat was al ff geleden en ik ben er een keer geweest en het leek vertrouwd ik mocht toen een hyacint ara vasthouden !!
                              maar ik heb bij hem nu een dubbel gevoel wat is jullie mening een betrouwbare kweker of zal ik de gok niet nemen.

                              Comment

                              Ads onder in topics

                              Collapse

                              Papegaaienforum wordt mede mogelijk gemaakt door:

                              Working...
                              X