Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Baby ara verteerd slecht

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Ik weet wel dat iedereen zijn eigen mening heeft, en zijn eigen waarheden enz, maar ik ging er over door, omdat jullie nog niet snapte wat ik bedoel, en volgens mij nog steeds niet.
    de vogelartsen kijken niet naar de toekomst, ik wel.
    Ik heb het er over, dat door steeds melkproducten aan onze vogels te voeren, ze steeds intoleranter gaan worden, door de jaren heen, tot op een gegeven moment, een melkproduct geven, een dodelijke afloop heeft.
    Hoe is het anders bij mensen, en andere zoogdieren ontstaan, waar zoiets juist helemaal tegen de natuur in druist.
    Als het tegen de natuur kan indruisen, kan het al helemaal heel makkelijk erger worden, bij dieren, (vogels) die van nature al lactose intolerant zijn.
    Dat is er door de jaren heen ook in gefokt bij honden en katten.
    Het is ook algemeen bekend, dat er met honden en katten, veel te veel doorgefokt word, met allerlij nare gevolgen en (chronische) ziektes tot gevolg.

    Onze kinderen, en kleinkinderen enz, willen ook nog van vogels genieten, daar moeten we ook rekening mee houden, en niet alleen in het heden denken, en aan onze eigen hachie.
    En waarom yakult gebruiken, als er bv ook probi-zyme is, wat speciaal voor vogels is gemaakt.
    Er zijn fort zoveel dingen voor vogels te koop, waarom het risico nemen ?
    Groetjes Els.
    http://aga-rosei-kweker.webnode.nl/
    http://agaporniden.forum2go.nl/

    Comment


    • #47
      Hi Tanja (sgoettsch)

      Hoe is het inmiddels met je Ara?? Ik ben als buitenstaander van deze hele discussie wel nieuwsgierig hoe het inmiddels is met de Ara?
      Heb je nog iets gehad aan de diverse adviezen...of niet?? En hoe is het afgelopen..?

      Ik als buitenstaander vind het bewonderswaardig hoe een iedere vogelvriend zich laat horen...

      Mijns inziens is dit een vraag die inmiddels los gaat over de wijsheid die een ieder of wij allemaal in pacht moeten of in de toekomst wellicht kunnen hebben....
      Jammer dat degene die de topic starte niet meer reageert...... maar ik kan me dat ook wel voorstellen....

      Ik heb geen idee wat het is om een baby groot te brengen; en denk gelukkig maar aan de ene kant... pfffff .. gelukkig maar.....

      jeetje mensen; vergeet effe niet dat we in de basis ieder op geheel eigen wijze het beste voor heeft met zijn of haar vogel. En de ene weg is niet de enige weg?? Zoveel mensen even zoveel manieren waarop de mens denkt de vogel op een "goede" manier te houden en te onderhouden...

      Ik vind het jammer wanneer er een situatie ontstaat waarin de een de ander van zijn gelijk of ongelijk wil/moet overtuigen... wees het eens om het oneens te zijn en de tijd zal het wellicht leren..
      Ik ken geen mens die alles altijd het beste weet; ik zei de gek ben wellicht wat ongewoon maar kan het toch niet laten om (mijn 5 cent) lees: mening hierin te gooien ......

      Wellicht een idee om een topic te starten over de ervaringen met lactose-houdende bestanddelen???

      Tanja, ik hoop dat je Ara inmiddels er beter bij zit

      suc6!
      "We zijn er om mekaar te helpen, nietwaar "

      Groetjes Wilmaaa


      & R.i.p "Soepkip" Marco sigpic

      Comment


      • #48
        Oorspronkelijk geplaatst door dijkkamp Bekijk Berichten
        Ja,die apotheker weet best wel hoe,maar dit was een verhouding voor mensen met verkoudheid om de ademhaling door neus te verbeteren.

        En die pas jij dan toe op een vogel terwijl je ook zeer duidelijk van mening bent dat producten voor mensen niet aan dieren gegeven moeten worden.(zie quote)






        Dat is inherent aan een forum zoveel mensen zoveel meningen,zoveel mensen zoveel waarheden, het is dan aan de lezer om voor zich zelf uit te maken wat waarheid is en of het geen geschreven is juist is of dat er maar wat geschreven wordt.En des temeer je van een bepaalde poster leest des te beter kun je inschatten in hoeverre deze man/vrouw kundig is.



        En dan over yakult maak je naar mijn idee een denk foutje.
        Ja er zit lactose in en ja dat is niet zo goed voor een vogel,maar de hoeveelheid lactose die dan in de pap kan zitten indien men yakult toevoegt ter verbetering van de vertering.
        Is dat dan dermate schadelijk voor de vogel dat ze er zo als jij zegt dood bij neer vallen?







        Waarom heb je die mensen dan geen PB gestuurd met jou vraag?
        Ik had op dat moment geen tijd, om zoveel door te lezen, om er achter te kome wie er kundig was, wat betreft de zoutoplossing.
        Ik had al heel weinig slaap gehad toen, en het leven van mijn kuiken stond op het spel, dus ik had geen tijd.

        En toen ik die kuikens met de hand ging voeren, wist ik niet wie er hier ervaring had met pap voeren vanaf dag 1.
        En eerlijk gezegt, weet ik nu nog geen namen, want er komen hier zoveel namen voorbij, en ik zit zoveel op dit forum, ik kan ook niet alles onthouden wie wat allemaal post.
        Maar ik weet wel dat er van die ervaringen gepost worden.
        Maar als ik de zoekfunctie wil gebruiken, dan vind ik bijna nooit niks, omdat alles hier nogal door elkaar staat, en je het niet vind op bv, kuikens van dag 1 met pap voeren.
        Ja en ga al die topic titels maar onthouden waar het wel in gepost is, pffff, als er dat ook nog bij komt, dan splijt mijn brein in tweeen.
        Groetjes Els.
        http://aga-rosei-kweker.webnode.nl/
        http://agaporniden.forum2go.nl/

        Comment


        • #49
          Oorspronkelijk geplaatst door EJM Bekijk Berichten
          Ja en ik heb het over, dat ze TIJDENS HET ZOGEN, al lactose intolerant ZIJN, LEZEN, ik heb het over baby's aan de borst, en puppies en kittens aan de tepel van de moeder.
          De jongen, en menselijke baby's zijn al lactose intolerant als ze zogen.
          Moet ik hier alles 10 x herhalen hier.
          Ook al in het topic over de fischeri's met Dijkkamp pfffff.
          Lactose-intolerantie is het onvermogen de melksuiker lactose te verteren, waardoor darmklachten ontstaan. Jonge zoogdieren zijn dankzij het enzym lactase in staat lactose om te zetten in de monosacchariden glucose en galactose die vervolgens opgenomen worden in het bloed. Het vermogen dit enzym te maken neemt met het stijgen van de leeftijd geleidelijk af, zodat de meeste mensenrassen (en alle andere zoogdieren) op volwassen leeftijd lactose-intolerant worden. Volwassenen uit bevolkingsgroepen die van oudsher hun hele leven melkproducten gebruiken kunnen over het algemeen wel lactose verdragen. In Nederland is bijvoorbeeld maar 9% van de mensen lactose-intolerant. Wereldwijd is dat ongeveer 70%.
          Lactose-intolerantie is iets anders dan koemelkallergie, één van de meest voorkomende allergieën. Bij een allergie zet een eiwit het afweersysteem in werking, en ook een geringe hoeveelheid daarvan kan tot een levensbedreigende toestand leiden.

          Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lactose-intolerantie


          Veel mensen met een lactose-intolerantie kunnen wel kleine hoeveelheden lactose verdragen.

          Bron:
          http://www.mlds.nl/ziekten/130/lactose-intolerantie/




          Els, voordat je in het vervolg dingen gaat roepen, kun je het misschien beter onderbouwen met een bronvermelding. Mensen die zomaar iets kakelen, veroorzaken vaak de meeste onrust.
          Badut, Tommy, Nicky, Lemmy, Aspa, Keisha Max, Tica, Rheia, Loki

          Comment


          • #50
            Ik en mijn vriend zijn ons toch meer gaan verdiepen in de lactose intolerantie. En we kwamen onderstaand artikel tegen, waaruit blijkt dat er sterke aanwijzingen zijn en zelfs bewijzen dat Yakult JUIST de lactose intolerantie kunnen tegengaan.

            Probiotica

            Er zijn producten op de markt die mogelijk een positief effect hebben op de gezondheid van uw darm, de probiotica. Van nature leven er veel verschillende soorten bacteriën in de darm. We noemen dit ook wel de darmflora. De darmflora bestaat uit ’goede’ en ’slechte’ bacteriën. Bij een gezonde en evenwichtige darmflora krijgen de ’slechte’ bacteriën uit de darmflora geen kans klachten te veroorzaken. Als de darmflora uit evenwicht is kunnen de ‘slechte’ bacterien gaan overheersen waardoor er klachten kunnen ontstaan. Probiotica zijn producten waaraan grote hoeveelheden ‘goede’ bacteriën zijn toegevoegd en die daardoor de darmflora van buitenaf kunnen versterken. Probiotica zijn te koop in de vorm van zuivelproducten in de supermarkt (o.a. Yakult, Vitamel, Activia en Actimel). Probiotica zijn in de vorm van capsules verkrijgbaar bij apotheek of drogisterij (o.a. Orthiflor, Acidophilus en Aciforce).
            Onderzoek van de afgelopen jaren heeft sterke aanwijzingen, en soms ook bewijzen, opgeleverd dat probiotica sommige maag- en darmklachten kunnen tegengaan. Bij onder andere lactose-intolerantie is gebleken dat regelmatig gebruik van probiotica de klachten kan verminderen. Gebleken is dat de melkzuurbacteriën in probiotica de activiteit van het lactase in de dunne darm stimuleren en bovendien blijken de melkzuurbacteriën in probiotica zelf ook lactase-activiteit te vertonen. Alhoewel de zuivelproducten dus wel een geringe hoeveelheid lactose bevatten veroorzaken zij geen klachten, maar kunnen de klachten zelfs verminderen.

            Bron:
            http://www.intolerantie.info/lactose/

            Amen...
            Badut, Tommy, Nicky, Lemmy, Aspa, Keisha Max, Tica, Rheia, Loki

            Comment


            • #51
              Beste Els,

              de kweker die hier nogal eens reageert die ook met enige regelmaat aan handopfok doet heeft het nog nooit over zoiets als een fysiologische zoutoplossing gehad.
              Meestal wordt dat aan mensen via een infuus toegediend om te voorkomen dat die mens uitdroogd.
              Of dat aan babypapegaaienvoedsel moet worden toegevoegd? Mij lijkt het een heel vreemd idee, wij krijgen de kuikens zonder prima groot.
              Wat ons wel is gebleken dat bij hele jonge kuikens die een moeilijke start hebben een eerste voeding met Yakult hier geen nadelige gevolgen van ondervinden.
              In onze onbewijsbare onderbuikgevoelens voelen wij dat het gebruik van een eerste voeding met Yakult een positief effect heeft op de rest van de handopfokperiode.
              Wat je er verder mee doet moet je lekker zelf weten, maar dompraat zit ik verder niet op te wachten en daarmee sluit ik dan ook dit topic af,

              mvg Frank

              Comment


              • #52
                Oorspronkelijk geplaatst door EJM Bekijk Berichten
                Ik heb met de fisiologische zoutoplossing inderdaad een fout gemaakt.
                Ik ging er van uit dat er maar een verhouding was, en dat de apotheek het wel het best weten hoe, want kwekers roepen ook allemaal iets anders, dus daar kon ik sowieso niet op vertrouwen.
                Was uw zout vers en niet gecontamineerd? Gebruik je een waterverzachter met zouttoevoegingen? Hoeveel natrium zat van nature in het water dat je gebruikte?
                Waarom besloot je het zelf te maken? Fysiologisch water voor zuigelingen (!) is verkrijgbaar in elke apotheek. Een paar Euro oor een doosje van 36 miniflesjes. Dan kon je elke dag zelfs een nieuw flesje aanboren.

                Maar het gaat hier om de yakult, en daar maak ik geen fout mee.
                Als een zoogdier dat als baby tijdens het zogen, al lactose intolerant kan worden, wat helemaal tegen de natuur indruist, hoe groot is dan de kans, dat vogels, die van nature al lactose intolerant zijn, wij het gaan verergeren, door ze zuivelproducten te gaan voeren.
                ...
                De meeste mensen met een lactose intolerantie verdragen wel een beperkte hoeveelheid lactose. Het verschilt per persoon hoeveel dit ongeveer is. Eén tot twee glazen melk per dag veroorzaakt bij veel mensen nog geen klachten.
                ...
                Er zijn producten op de markt die mogelijk een positief effect hebben op de gezondheid van uw darm, de probiotica.
                ...
                Onderzoek van de afgelopen jaren heeft sterke aanwijzingen, en soms ook bewijzen, opgeleverd dat probiotica sommige maag- en darmklachten kunnen tegengaan. Bij onder andere lactose-intolerantie is gebleken dat regelmatig gebruik van probiotica de klachten kan verminderen. Gebleken is dat de melkzuurbacteriën in probiotica de activiteit van het lactase in de dunne darm stimuleren en bovendien blijken de melkzuurbacteriën in probiotica zelf ook lactase-activiteit te vertonen. Alhoewel de zuivelproducten dus wel een geringe hoeveelheid lactose bevatten veroorzaken zij geen klachten, maar kunnen de klachten zelfs verminderen.
                ...
                (Bron: http://www.intolerantie.info/lactose/)

                Wat is trouwens tegen de natuur indruisen? Wij in (Noord)West-Europa hebben in de meeste gevallen geen lactose intolerantie. Zijn wij dan spelingen van de natuur? Moeten we ons 'om het niet erger te maken' ons onthouden van onze genen (met een gen dat lactose intolerantie onderdrukt) te verspreiden?

                Ken je het oerdieet? En dan bedoel ik niet het softie-dieet dat in onze contreien gebezigd wordt met het eten van een banaan en wat noten, maar het die-hard dieet waarbij ALLES rauw gegeten wordt, tot bruin gehakt toe waar jij en ik mee in het ziekenhuis belanden.
                Hun darmstelsel is er geleidelijk op afgestemd, dat van ons niet.
                De mens is van nature een omnivoor, dus wie staat het dichts bij de natuur? De die-hard beoefenaar van het oerdieet of wij die ons eten koken, bakken, braden...?
                En wat te zeggen van vegetariërs en veganisten? Als ik als vleeseter nog niet eens in staat ben zo'n bruin gehakt te verteren (al kan het geleidelijk opgebouwd worden), gaan zij deze 'intolerantie voor rauw vlees' niet nog 'verergeren'?

                Oorspronkelijk geplaatst door EJM Bekijk Berichten
                Ik weet wel dat iedereen zijn eigen mening heeft, en zijn eigen waarheden enz, maar ik ging er over door, omdat jullie nog niet snapte wat ik bedoel, en volgens mij nog steeds niet.
                de vogelartsen kijken niet naar de toekomst, ik wel.
                Ik heb het er over, dat door steeds melkproducten aan onze vogels te voeren, ze steeds intoleranter gaan worden, door de jaren heen, tot op een gegeven moment, een melkproduct geven, een dodelijke afloop heeft.
                Hoe is het anders bij mensen, en andere zoogdieren ontstaan, waar zoiets juist helemaal tegen de natuur in druist.
                Lactose intolerantie heeft bij zoogdieren een doel, namelijk het afspenen van het jong.
                Is dit bij een vogel nodig dan?
                En waarom zou dit per definitie een probleem moeten opleveren of zelfs verergeren?

                Je gaat volgens mij onterecht heel kort door de bocht.
                Disclaimer: Het bovenstaande is mijn persoonlijke mening en hoeft niet te stroken met andermans mening.

                Comment


                • #53
                  Oorspronkelijk geplaatst door Astrid74 Bekijk Berichten
                  Lactose-intolerantie is het onvermogen de melksuiker lactose te verteren, waardoor darmklachten ontstaan. Jonge zoogdieren zijn dankzij het enzym lactase in staat lactose om te zetten in de monosacchariden glucose en galactose die vervolgens opgenomen worden in het bloed. Het vermogen dit enzym te maken neemt met het stijgen van de leeftijd geleidelijk af, zodat de meeste mensenrassen (en alle andere zoogdieren) op volwassen leeftijd lactose-intolerant worden. Volwassenen uit bevolkingsgroepen die van oudsher hun hele leven melkproducten gebruiken kunnen over het algemeen wel lactose verdragen. In Nederland is bijvoorbeeld maar 9% van de mensen lactose-intolerant. Wereldwijd is dat ongeveer 70%.
                  Lactose-intolerantie is iets anders dan koemelkallergie, één van de meest voorkomende allergieën. Bij een allergie zet een eiwit het afweersysteem in werking, en ook een geringe hoeveelheid daarvan kan tot een levensbedreigende toestand leiden.

                  Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lactose-intolerantie


                  Veel mensen met een lactose-intolerantie kunnen wel kleine hoeveelheden lactose verdragen.

                  Bron:
                  http://www.mlds.nl/ziekten/130/lactose-intolerantie/




                  Els, voordat je in het vervolg dingen gaat roepen, kun je het misschien beter onderbouwen met een bronvermelding. Mensen die zomaar iets kakelen, veroorzaken vaak de meeste onrust.
                  Heb je in je eigen link van wiki, ook nog verder naar beneden gelezen ?

                  Hoewel lactose-intolerantie (tot op zekere hoogte) dus een normale toestand is, kunnen er ook bijzondere oorzaken voor zijn. Zo is er een aangeboren defect waardoor een pasgeborene het enzym lactase niet aanmaakt. Dit is een zeer zeldzame aandoening. Daarnaast is er nog een groep aandoeningen die leiden tot secundaire lactose-intolerantie, bijvoorbeeld door operatieve verwijdering of bestraling van de dunne darm, door darmparasieten (bv. Giardia lamblia), virussen (bv. Rotavirus), schimmels, (bv. Candida albicans) of na een periode van ondervoeding.

                  Dit is trouwens tegenwoordig al niet meer zo zeldzaam, het komt steeds vaker voor, vooral bij kittens, en bij mensen baby's

                  Hahaha, denk je dat ik het niet opgezocht heb, heb ik ook nog gedaan, hoefde eigenlijk niet, want ik wist het zo al, maar ik vond het nogal een logisch verhaal, maar het valt me tegen dat jullie zo weinig verstand van andere dieren hebben, en niet eens weten dat veel zoogdieren, als baby al lactose intolerant zijn.
                  ik dacht, ik hoef dat niet te onderbouwen, ze snappen wel wat ik bedoel, maar dat valt vies tegen
                  Groetjes Els.
                  http://aga-rosei-kweker.webnode.nl/
                  http://agaporniden.forum2go.nl/

                  Comment


                  • #54
                    Oorspronkelijk geplaatst door EJM Bekijk Berichten
                    Hoewel lactose-intolerantie (tot op zekere hoogte) dus een normale toestand is, kunnen er ook bijzondere oorzaken voor zijn. Zo is er een aangeboren defect waardoor een pasgeborene het enzym lactase niet aanmaakt. Dit is een zeer zeldzame aandoening. Daarnaast is er nog een groep aandoeningen die leiden tot secundaire lactose-intolerantie, bijvoorbeeld door operatieve verwijdering of bestraling van de dunne darm, door darmparasieten (bv. Giardia lamblia), virussen (bv. Rotavirus), schimmels, (bv. Candida albicans) of na een periode van ondervoeding.

                    Dit is trouwens tegenwoordig al niet meer zo zeldzaam, het komt steeds vaker voor, vooral bij kittens, en bij mensen baby's.
                    BRON graag??

                    Hahaha, denk je dat ik het niet opgezocht heb, heb ik ook nog gedaan, hoefde eigenlijk niet, want ik wist het zo al, maar ik vond het nogal een logisch verhaal, maar het valt me tegen dat jullie zo weinig verstand van andere dieren hebben, en niet eens weten dat veel zoogdieren, als baby al lactose intolerant zijn.
                    ik dacht, ik hoef dat niet te onderbouwen, ze snappen wel wat ik bedoel, maar dat valt vies tegen
                    Heb je ook het 2e artikel gelezen? Hahahaha?!
                    Badut, Tommy, Nicky, Lemmy, Aspa, Keisha Max, Tica, Rheia, Loki

                    Comment


                    • #55
                      Oorspronkelijk geplaatst door Astrid74 Bekijk Berichten
                      Ik en mijn vriend zijn ons toch meer gaan verdiepen in de lactose intolerantie. En we kwamen onderstaand artikel tegen, waaruit blijkt dat er sterke aanwijzingen zijn en zelfs bewijzen dat Yakult JUIST de lactose intolerantie kunnen tegengaan.

                      Probiotica

                      Er zijn producten op de markt die mogelijk een positief effect hebben op de gezondheid van uw darm, de probiotica. Van nature leven er veel verschillende soorten bacteriën in de darm. We noemen dit ook wel de darmflora. De darmflora bestaat uit ’goede’ en ’slechte’ bacteriën. Bij een gezonde en evenwichtige darmflora krijgen de ’slechte’ bacteriën uit de darmflora geen kans klachten te veroorzaken. Als de darmflora uit evenwicht is kunnen de ‘slechte’ bacterien gaan overheersen waardoor er klachten kunnen ontstaan. Probiotica zijn producten waaraan grote hoeveelheden ‘goede’ bacteriën zijn toegevoegd en die daardoor de darmflora van buitenaf kunnen versterken. Probiotica zijn te koop in de vorm van zuivelproducten in de supermarkt (o.a. Yakult, Vitamel, Activia en Actimel). Probiotica zijn in de vorm van capsules verkrijgbaar bij apotheek of drogisterij (o.a. Orthiflor, Acidophilus en Aciforce).
                      Onderzoek van de afgelopen jaren heeft sterke aanwijzingen, en soms ook bewijzen, opgeleverd dat probiotica sommige maag- en darmklachten kunnen tegengaan. Bij onder andere lactose-intolerantie is gebleken dat regelmatig gebruik van probiotica de klachten kan verminderen. Gebleken is dat de melkzuurbacteriën in probiotica de activiteit van het lactase in de dunne darm stimuleren en bovendien blijken de melkzuurbacteriën in probiotica zelf ook lactase-activiteit te vertonen. Alhoewel de zuivelproducten dus wel een geringe hoeveelheid lactose bevatten veroorzaken zij geen klachten, maar kunnen de klachten zelfs verminderen.

                      Bron:
                      http://www.intolerantie.info/lactose/

                      Amen...
                      Dit zal geen efect hebben op vogels, want die zijn van NATURE al lactose intolerant.
                      En een vogel is een klein beestje, waarbij het snel fout kan gaan, ze hebben een snellere ademhaling, snellere hartslag, en snellere bloedsomloop.
                      En ze hebben maar een klein beetje nodig, om het fout te laten gaan.

                      En ik heb het niet over het heden, ik heb het over de TOEKOMST, dat ze DOOR DE JAREN HEEN, doordat wij melkproducten voeren, steeds lactose intoleranter zullen gaan worden, opbouwen van een allergie, en over +- 10 jaar vallen ze van een melkproduct dood neer.
                      De mens heeft al zoveel dieren kapot gefokt/gekweekt, moeten de vogels de volgende slachtoffers worden ?
                      Groetjes Els.
                      http://aga-rosei-kweker.webnode.nl/
                      http://agaporniden.forum2go.nl/

                      Comment


                      • #56
                        Nou ik haak maar af,vind discuseieren over iets best wel leuk maar als zo moet.

                        Het ging in principe erom of Yakult nu wel of niet slecht was voor vogels en inmiddels worden er van alles bij gehaald tot aan bestralingen van dunne darm,en hoe slecht fokkers van honden en katten wel niet zijn.

                        En ach laat ook maar


                        Hoop allen dat de gemiddelde lezer er zijn waarheid uit kan halen en er iets van geleerd heeft.
                        ik weet niet alles maar doe mijn best

                        Comment


                        • #57
                          +1, ik heb er ook geen zin meer in.
                          Wat iemand anders al riep; het is als om water roepen in de woestijn.
                          Badut, Tommy, Nicky, Lemmy, Aspa, Keisha Max, Tica, Rheia, Loki

                          Comment


                          • #58
                            Oorspronkelijk geplaatst door dijkkamp Bekijk Berichten
                            Nou ik haak maar af,vind discuseieren over iets best wel leuk maar als zo moet.

                            Het ging in principe erom of Yakult nu wel of niet slecht was voor vogels en inmiddels worden er van alles bij gehaald tot aan bestralingen van dunne darm,en hoe slecht fokkers van honden en katten wel niet zijn.

                            En ach laat ook maar


                            Hoop allen dat de gemiddelde lezer er zijn waarheid uit kan halen en er iets van geleerd heeft.
                            Internet is een zegening qua toegankelijkheid van kennis.
                            Internet is een ramp qua toegankelijkheid van onzin.

                            De moeilijkheid voor de gemiddelde leek is het herkennen van wat is nu werkelijk kennis en wat is onzin.
                            Het is op het wereldwijde web nu eenmaal gelijkmatig verdeeld.
                            Vervelend wordt het als het gaat om zaken die levens negatief kunnen beïnvloeden, daarom hoop ik dan ook van harte dat de kennis zich niet laat wegdrukken ten koste van de onzin,

                            mvg Frank

                            Comment


                            • #59
                              Oorspronkelijk geplaatst door EJM Bekijk Berichten
                              Dit zal geen efect hebben op vogels, want die zijn van NATURE al lactose intolerant.
                              Het gebruik van probiotica heeft aangtetoond dat het de spijsvertering kan verbeteren ONGEACHT men lactose tolerant is of niet.

                              En een vogel is een klein beestje, waarbij het snel fout kan gaan, ze hebben een snellere ademhaling, snellere hartslag, en snellere bloedsomloop.
                              En ze hebben maar een klein beetje nodig, om het fout te laten gaan.
                              Je hebt blijkbaar kennis van zaken. Hoeveel lactose is er nodig om schadelijk te zijn voor een vogel?

                              En ik heb het niet over het heden, ik heb het over de TOEKOMST, dat ze DOOR DE JAREN HEEN, doordat wij melkproducten voeren, steeds lactose intoleranter zullen gaan worden, opbouwen van een allergie, en over +- 10 jaar vallen ze van een melkproduct dood neer.
                              De mens heeft al zoveel dieren kapot gefokt/gekweekt, moeten de vogels de volgende slachtoffers worden ?
                              Waarom zou het toedienen van een beetje Yakult (met een lage dosis melksuiker) in de eerste dagen perse moeten leiden tot een genetische mutatie?
                              Bovendien is in dat geval het eerder waarschijnlijk dat een intolerantie voor lactose na vele generaties omslaat naar een tolerantie.
                              De West-Europese mensen zijn hier het bewijs van, net als vele katten op boerderijen met melkvee.
                              Wordt een alergie voor pinda's veroorzaakt door:
                              • het teveel eten van pinda's door de voorouders?
                              • te weinig eten van pinda's door de voorouders?
                              • onmogelijk te zeggen/bewijzen


                              Ik zou in de eerste plaats gokken op het laatste en in de tweede plaats op het tweede.
                              Net zoals er mensen allergieën ontwikkelen wanneer ze in een te steriele omgeving vertoeven en dus net te weinig in contact komen met 'vuil'.

                              Het gaat hem om de dosis. Er is trouwens niemand die zijn vogel enkel Yakult gaat verstrekken.
                              Het staat vast dat het toedienen van vaccins (lage dosissen) op korte termijn heilzaam zijn voor mensen en dieren of beschermd tegen ziektes waarvoor het vaccin ontwikkeld is. Wat het effect is op lange termijn is onmogelijk te zeggen. Moeten we daarom het toedienen van vaccins stopzetten?
                              Zo zijn er vele voorbeelden van stoffen die heilzaam zijn in lage dosissen, en schadelijk bij hogere.

                              Je past het voorzichtigheidsprincipe toe, maar je bent te drastisch.
                              Er is bijvoorbeeld geen sluitend bewijs dat GSM's of Wifi in huis schadelijk is voor de mens. Toch zijn er mensen die ze bewust weren.
                              Heb je het volume van jouw hoofd al eens vergeleken met dat van jouw gaai?
                              Mag ik besluiten dat je uit voorzichtigheid noch een GSM, noch Wifi in huis hebt?

                              Ik vind het top dat je over dingen nadenkt en voorzichtigheid nastreeft, maar je moet opletten dat het niet omslaat naar kortzichtigheid.
                              BTW, had je bij het toedienen van zoutwater geen schrik dat de volgende generaties ineens zeedieren zouden worden? ;-)
                              Disclaimer: Het bovenstaande is mijn persoonlijke mening en hoeft niet te stroken met andermans mening.

                              Comment


                              • #60
                                Mag ik Gunter nomineren voor slotzin van de dag?

                                Comment

                                Ads onder in topics

                                Collapse

                                Papegaaienforum wordt mede mogelijk gemaakt door:

                                Working...
                                X