Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

5 jarige grijsje handtam maken

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • 5 jarige grijsje handtam maken

    Hoi, allemaal

    Ik heb een vraagje, sinds 2 weken heb ik een 5 jarige grijsstaart overgenomen waar ik érg blij mee ben. ( ik heb onder "van witkuif naar grijze roodstaart het verhaal geschreven in een ander forum)
    Mijn vraag is, hoe moet ik dat aanpakken, hij pikt naar me als ik dichterbij kom op afstand praat hij als geen ander. ( Nu ook) "gaan we dansen, goed zo Rocky, Macho, lekker kontje, hij zingt -Heb je even voor mij, van Frans Duyts, afijn hij kletst wat af. Ik zou zo graag hem op mn schouder hebben of over z'n kopje willen aaien, maar hij laat dat absoluut niet toe.
    We hebben écht wel contact hoor, want als ik begin te fluiten maakt hij het af, en anders om. Maar opstappen op wat dan ook, doet hij niet. Hij vliegt weg en dan kan ik hem met moeite pakken, nadat ik ( hahaha) kruipend hem achterna zit om dan uiteindelijk hem gewoon te pakken, dan pikt hij niet. Moet hij nog aan mij wennen. ( stomme vraag natuurlijk, hij is nog maar 2 weken bij mij) ok, wat kan ik het beste doen, ik heb het idee dat als ik lang bij de kooi sta of zit, hij heel zenuwachtig wordt en ook gaat grommen.
    Als hij pikt moet ik dan boos worden, weglopen of blijven?
    Hoop dat iemand mij daar een antwoordt op kan geven.
    groetjes van Jacqueline en Rocky
    Groot papegaaien liefhebster.

  • #2
    Een site die ik als een soort handboek gebruik is:

    www.koppiekrauw.com

    Daar staat ook een uitleg om te leren opstappen, eerst op stok. en vertrouwen winnen.
    De agapornissen : Chippie en Luna & Nina en Bummie.

    En Diesel, de Bonte Boer, te zien naast mijn naam.

    Comment


    • #3
      hoi

      Bedankt daar heb ik veel aan. Maar wat een geduld moet je hebben hé. Stond net naast hem maar hij draait zich gewoon om of klimt verder op. Zogauw ik op afstand ben, kletst hij je de oren van je kop. Maar ik blijf het proberen. Alleen het advies om niet je hand terug te trekken ja, hm... volgens mij doe je dat instinctief. Op dit moment roept hij me ook d.m.v. KOEK..KOEK... vervolgens een rits aan kusjes. Eén voordeel heb ik, hij kan mij overal zien, want ik woon vrij klein. Met uitzondering van het toillet natuurlijk haha.
      Ik heb de toekomstige opzitstok alvast boven z'n kooi gelegd, kan hij er alvast aan wennen.
      Ik moet over een uurtje naar m'n werk, en ben denk ik een half uur bezig om hem in z'n kooi te krijgen. Als het te lang duurt laat ik hem maar vliegen, want dán kan ik hem wel oppakken.

      Ik hou iedereen op de hoogte.
      PS. Ik schrijf ook in forum met de titel "Van Witkuif kaketoe naar grijze roodstaart."

      gr. Jacqueline
      Groot papegaaien liefhebster.

      Comment


      • #4
        Gevoelige snavel???

        Hoi, allemaal.

        Ik heb rocky nu 2 weken en het gaat hartstikke goed. We hebben wel even een soort gevechtje gehad van wie is de baas, ik kon absoluut niet dicht bij hem komen dan viel hij uit om te pikken. Op deze site las ik dat ik dan met een gebalde vuist naar hem moest proberen te benaderen. Nou, dat was wat. Pikken en aanvallen. Maar het was niet overtuigend, heb steeds gezegt "NIET DOEN" en uiteindelijk aanv aanvaarde hij de hand op de kooi. Hij loopt weliswaar nog steeds weg maar héél af en toe kan ik met hem spelen, dan neemt hij heel voorzichtig een vinger in z'n bek en knabbelt zachtjes aan m'n nagel. Nu is er iets nieuws, ik liep naar hem toe met een kop koffie, die ik dan dronk vlak bij hem, hij wil dan het lepeltje en dan kan ik hem aanraken. Maar goed, dit verhaal hoort eigenlijk in een ander forum waar ik ook schrijf. ( van witkuif naar grijze roodstaart) Mijn vraag is eigenlijk, hij kan letterlijk níets aan z'n snavel hebben. Als hij iets aanraakt, bijv. het koffie lepeltje dan gaat hij meteen met z'n snavel langs z'n stok. Als ik een appel probeer te geven en hij raakt de appel alleen maar aan, hup meteen z'n snavel grondig aan z'n stok schoonmaken of wat dan ook. Komt het misschien daarom dat ik niet niets maar dan ook niets aan hem kan geven, hij eet alleen maar z'n zaadvoedsel. Niets van fruit of zo. Hoe leer ik hem dat aan, en wat zou er met z'n snavel zijn. Overgevoelig???
        ik hoor graag reacties.
        groetjes Jacqueline
        Groot papegaaien liefhebster.

        Comment


        • #5
          mijn eerste gedachte is, hij is niet gewend om aangeraakt te worden aan zijn snavel. Of ander eten dan zaadjes
          Kun je er nog achter komen via die vriendin van je die je in contact met Rocky bracht.

          zou zelf heel voorzichtig en met heel veel geduld hem steeds even zachtjes zijn snavel aanraken en dan met iets lekkers wat vochtig is. denk aan een stukje peer of zo.

          Vind het heel bewonderenswaardig dat het meest gevoelige plekje van een vogel niet aangeraakt mag worden. Het is een liefkozing plekje.

          Gaat echt goed komen, je stopt er veel energie en liefde in!

          Comment


          • #6
            Het enige wat ik hieraan toe wil voegen is GEDULD ! Je niet opdringen, dan komt het vanzelf wel goed.

            Comment


            • #7
              Rocky deel III

              Hoi, allemaal.
              Het is nu bijna een week geleden dan ik schreef. Het gaat goed met Rocky, hij kletst de hele dag door. Hij reageert goed op mij maar wel op een afstand.
              Elke keer als ik naar hem toe ga dan draait hij zich om of loopt weg.
              Soms wanneer ik thuis kom van m'n werk is hij wat toeschietelijker. Dan praat ik héél lief met hem en kan ik met mijn hand z'n kooi in. Hij legt dan heel zachtjes 1 poot op m'n vinger. Wat mij opvalt dat hij dan meteen eten overgeeft. Dat doet hij elke keer.
              Dat is toch een teken van liefde? Waarom is hij de rest van de dag zo afstandelijk.
              Met één ding kan ik hem paaien. Als ik met een beker koffie naar hem toe ga, ik ga dan vlak voor hem staan en ga drinken. Dan wil hij het lepeltje aflikken. ( zit niets op hoor) waarschijnlijk de warmte. Misschien een korreltje suiker. Maar dan kan ik hem een kusje op z'n snavel geven. Dus af en toe hem ik leuk contact, maar ik kan hem echt niet aanraken laat staan op pakken. Geduld ja dat weet ik. Maar hij moet toch begrijpen wat ik uiteindelijk wil. En als hij aan de andere kant van de kooi staat en ik aan de ene kant dan kan ik wachten tot ik een ons weeg niet dan? Of zijn ze zó nieuwsgierig dat ze uiteindelijk zélf naar je toe komen. Heb natuurlijk jarenlang een kaketoe gehad die bekend staan om het knuffelgehalte.
              Nu ik dit schrijf, wéét ik dat ik geduld moet hebben. Maar een aantal tips is welkom.
              Hij is trouwens vanaf half acht vanmorgen al aan het praten,zingen en schel fluiten.
              Kreeg hem niet even stil. Nu heb ik een lange stok op z'n kooi gelegd en nu is hij stil, want dat is natuurlijk iets vreemds. Zoals eerder vermeld, hij klimt er moeilijk waardoor hij veel op z'n stok zit. Hij knaagt niet, bijt niets stuk alleen maar kletsen en fluiten.
              Ben benieuwd hoe het zich verder ontwikkeld. Want pikken doet hij ook nog wel eens, dan zeg ik heel hard FOEI, waarop hij zelf zegt Kappen nou Rocky. Ja, ja het is een hele uitdaging zo, maar ik vind hem zó leuk en ik ben zóóó blij met hem. Ga van de week een speelpaal maken. En een vriend heeft een vensterbank gemaakt met een stok erop, ( zie foto) zodat hij lekker voor het raam kan zitten. Hij probeerde dat steeds maar m'n vensterbank was te klein. Nu maar kijken of hij er op gaat zitten, tot nu toe heeft hij het genegeerd.
              IMG_0548.jpgIMG_0527.jpgDit is m'n kanjer.
              ik hoor weer graag een reactie.
              groetjes een ongeduldige Jacqueline
              Groot papegaaien liefhebster.

              Comment


              • #8
                Dit gaat de goede kant op. Rustig zo doorgaan en je terug trekken als hij er niet van gediend is. Het kan maanden duren want een papegaai is een trouwe vogel en is vast zijn vorige "baas"nog niet vergeten. En ach...wat is een paar maanden of misschien wel een jaar op het leven (+/- 70 jaar) van een papegaai?

                Comment


                • #9
                  Hoi Verdeijen en Rocky

                  Ik heb met zeer veel plezier je verhaaltjes gelezen en je geduld en dat je zo gek bent met je vogel. Ik moet verschrikkelijk lachen om de dingen die hij zegt haha.

                  Een tip en een waar je veel plezier aan hebt: maak een filmpje. Is leuk voor later.
                  Ik heb zelf ook mijn volgels gefilmd en een kanaal op youtube aangemaakt.
                  En dat is erg leuk.

                  succes en ja...heb geduld, maar als ik dit zo lees dan worden jullie dikke vrienden.
                  groetjes van Skippy en Lorre

                  Marjon

                  Comment


                  • #10
                    rocky

                    Dank je voor de reacties.

                    Vandaag was ik vrij dus bijna de hele dag met hem geluld, oeps sorry gekletst. Vanavond weer met m'n koffiebeker naar hem toe en dan weet hij niet hoe snel ( nou ja snel, met zijn klimvermogen haha) om bij me te komen. Hij vind schijnbaar de suiker toch wel lekker, vraag me af wat hij proeft want volgens mij krijgt hij het nog voor elkaar om dat éne korreltje nog in vieren te bijten. Dan een minuut of wat smakken als of hij een suikerklontje aan het eten is, ongelofelijk. Maar in ieder geval leuk zo dicht bij elkaar. En wat denk je. Meneer is klaar, en dat laat hij echt wel merken want dan mag ik gaan. Hij zat wat aan een speelgoedje van hem te knagen maar dat hing niet zo handig voor hem, dus ik probeer de sluiting te openen ( wat zij véél sneller kunnen trouwens) om het dichter bij z'n zitstok te hangen, valt hij me toch aan, niet normaal meer. Dus ik weer vrij luid FOEI en zo van dat is niet leuk etc. maar hij bleef me pikken en echt met een felheid dat ik dacht komt dit soms van dat 1/4 suikerkorreltje haha. Nee zonder dollen, dit vond ik niet normaal. Dus heb ik best streng gezegd dat hij IN z'n kooi moest. Nou stond hi toevallig voor het deurtje ( normaal duurt het een stief kwartiertje) hij er in en vervolgens probeerde ik het weer, maar hij bleef mij aanvallen. Toen heb ik maar (voor het eerst) een doek over de kooi gegooid en streng gezegd dat dit niet lief is. Gaat hij daarna zitten slijmen joh.... Kusje? vervolgens kus geluid. lekker kontje weer een kusje? en kappen nou om vervolgens alleen maar te vragen om kusjes. Ben na een minuut of 5 naar hem toegelopen en de doek van de kooi gehaald en gevraagd of IK een kusje kreeg.
                    Daar moest hij even over nadenken, want het duurde even maar uiteindelijk kreeg ik een klein kusje. 't kon er van af. Ik de kooi weer open maar bleef met m'n hand op eind van de zitstok leunen. Weer een aanval. Toen had ik er genoeg van en sommeerd hem z'n kooi in. En daar zit hij nu stil te wezen. Gaat vast al slapen opdat hij me morgen weer op een onchristelijke tijd wakker kan kletsen. Wat een werkhuis hahaha. Maar dit was toch wel een goede dicipline van mij. Of moet ik nu alles over m'n kant laten gaan omdat hij nog aan mij moet wennen. Ben vrij veel overdag thuis, werk vaak s'avonds (horeca) dus aandacht en gewennerij zat dacht ik zo. Poeh..... wilde een korte reactie geven.
                    Ga nu stoppen. Ik hou jullie op de hoogte ok?
                    gr. Jacqueline
                    Groot papegaaien liefhebster.

                    Comment


                    • #11
                      He Jaqueline,

                      Ik heb wederom hartelijk moeten lachen om je verslag van de belevenissen met Rocky.
                      Je wint langzaam zijn vertrouwen en dat is goed.

                      Ik wil je nog een kleine tip geven, mocht je dit willen natuurlijk. Dan kan je hem aanleren dat als je wilt dat Rocky gaat slapen dat je dan een doek over de kooi legt.
                      Deze kan je er dan s'ochtens weer afhalen.
                      De doek liever niet gebruiken om te straffen. En als je straft kan je hem in de kooi zetten...en negeren. Negeren helpt beter, want dan krijgt hij geen aandacht.

                      Heel veel pelzier, en ik kijk weer uit naar je volgende verslag.

                      groetjes Marjon
                      groetjes van Skippy en Lorre

                      Marjon

                      Comment


                      • #12
                        Ook ik heb weer genoten van je verhalen
                        Tuurlijk is het shit dat hij je aanvalt een terug slag zo voelt het
                        Maar ook dat gaat wel voorbij denk ik. Ik denk altijd aan een hond die ik ooit gehad heb en die erg moeilijk was. Heeft echt bijna twee jaar geduurt voordat ik hem begreep zal met een papegaai moschien nog wel langer duren

                        Gr. Betina

                        Comment


                        • #13
                          Hè hallo
                          Ik heb genoten van je verhaal en ben eigenlijk zo benieuwd hoe het nu gaat. Weet uit ervaring dat elke dag soms anders is. Bijvoorbeeld als we een dag veel zijn weg geweest dan is het echt weer effe op nieuw beginnen haha ze is dan echt vervelend maar als de dag vorderd weer suoerlief.
                          Het zijn echt net kleine kinderen . Al met al ben ik benieuwd hoe het bij jullie gaat.

                          Gr. Betina

                          Comment

                          Ads onder in topics

                          Collapse

                          Papegaaienforum wordt mede mogelijk gemaakt door:

                          Working...
                          X