Ads boven in topics

Collapse

Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Van "baasje" veranderen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Tijd
  • Show
Clear All
new posts

  • Van "baasje" veranderen

    We hebben sinds 5 jaar een grijze roodstaart papegaai (vroeger nog gehad) hij is aan ons verkocht als "mannetje" dus we gaan ervan uit dat hij dat ook is (komt van een fokker) hij is erg "kwiek" en praat vloeiend. maar sinds een tijdje begint hij met veder plukken. Eerst dachten we dat het jaloezi was daar we een nieuwe pup gekocht hadden. maar het blijft duren. we hebben al een lucht bevochtiger gekocht, (mijn ouders roken wel maar we hebben een afzuig systeem aan de andere kant van de kamer, dus rook wordt van de papegaai weggezogen) hij krijgt pellets gecombineerd met zaadjes (voor zijn krop) en een pak eivoer gemengd onder alles (we kopen x aantal kilo voer en mengen dit in een grote bak, waar de dan het eivoer bijdoen zodat hij alles binnen krijgt. Hij krijgt elke dag een portie vers fruit. Hij heeft elke twee weken wel iets nieuws in zijn kooi om aan te plukken en spelen. en heel af en toe mag hij uit zijn kooi. (hij durft nog te bijten, en we hebben jacht honden en een kat, die we niet altijd weg kunnen zetten.) maar als hij uit mag blijft hij alleen op zijn kooi zitten en zwijgt, (bang lijkt hij dan, gaat ook bibberen)

    We hebben extra vitamine A gekregen voor in zijn water.
    We sproeien hem regelmatig nat met een plantenspuit, maar pas ontdekt dat dit ook jeuk kan geven dus dit een tijd gelaten, maar verbeterd niets.

    Nu behoord hij aan mijn vader. Hij is de enige die min of meer met hem overweg kan. (beetje aanraken) maar echt vastnemen kan niemand bij hem (bijt) maar hij "braakt" wel zijn nootjes terug op naar mij vader, wat uit boeken blijkt dat dit "liefkozend iets" is. Mijn vader is nu noodgedwongen van werk moeten veranderen en werkt nu véél meer uren.

    Nu dacht ik... kan ik niet "liefde" van hem winnen en hem aandacht geven?
    ik kan nu wel buiten de kooi wat tegen hem babbelen, maar verder niets, want dan haalt hij naar mij uit.

    Nu willen we een vogel specialist vinden die hem kan onderzoeken tegen bacterien ect. weet iemand een dokter in belgisch limburg?

    mvg

  • #2
    Hallo peggy,

    een grijze roodstaart is eenkennig en dat kan de reden zijn dat hij naar jou bijt , je vertelde dat je vader met hem alles kon doen , hij verkiest dus een man boven een vrouw , nu je vader geen tijd meer heeft voor hem , kan dit weleens de oorzaak zijn van z'n plukken , maar kan zeker ook een medische oorzaak hebben .
    Kijk op dit forum bij " encyclopedie :medisch - vogelartsen , staat een vogelarts bij uit Lommel .
    Kijk ook eens op www.koppiekrauw.com staat boordevol informatie over tam maken , voeding enz....
    Ik wens je veel succes , laat nog iets horen hoe het verder verloopt .
    groetjes
    tel wat je hebt , niet wat je mist .

    Luna , Zazou Yara Charlie

    en Christel

    Comment


    • #3
      Je schrijft dat hij heel af en toe uit de kooi mag. Hoe zou jij het vinden als je dag in dag uit in een klein kamertje opgesloten zat en de enige waar je dol op bent maar af en toe ziet? Word je toch ook sjacherijnig van? Uit de kooi die vogel en afwisseling geven in zijn leven!

      Comment


      • #4
        heyyyy ja ik ben het wel met marpia eens!mijn grijsje is heel veel alleen thuis en was ook bang dat dit nooit goed zou gaan!!Maar zodra ik thuis ben gaat zn kooi open en mag die doen en laten wat ie wil op zn kooi en standaard en neem hem ook vaak zat bij me zodat die toch genoeg de aandacht krijgt!

        Comment


        • #5
          Naast hetgeen wat Marpia zegt (wat ook terecht is). Je vraagt je af of hij aan jullie zal kunnen wennen dat zou hij wel kunnen. Mijn grijsje vondt mij alleen lief omdat ik vaak lekkere dingen gaf aan hem. Hij speelde met mij altijd op een afstand. Ik danste en zong een paar liederen en dat deed hij dan na, maar ik mocht hem absoluut niet aaien toen hij bij mijn moeder woonde. Mijn moeder heeft hem destijds met de hand gevoed en grootgebracht zij is dan ook altijd zijn maatje gebleven. Sinds dat hij bij mij woont mag ik hem aaien kroelen kusjes geven. Ons papegaai verandert van tijd tot tijd. Het is ook niet gek dat die van jullie eenkennig, al is het een fenomeen dat vaker voorkomt, is het bij jullie kennelijk toch je vader die hem aandacht geeft wanneer hij eens in de zoveel tijd uit de kooi mag. Mag ik je eigenlijk vragen wat heel af en toe betekent? En douchen jullie hem dan dus nooit? Ik weet niet of je het weet maar je kan hem ook gewoon in de badkamer douchen. Op een standaard of als je een bad hebt in de bad (wel water laten weglopen natuurlijk). Ik gebruik geen plantenspuiter, maar stop hem om de paar dagen onder de douche en heel soms in de winter etc 1 keer in de week. Met lauw water. Voorts denk ik dat als jullie hem al geen aandacht geven en hem niet uit de kooi laten dat jullie er goed aan zouden om dit te veranderen. Hij heeft ook liefde en aandacht nodig en bewegingsvrijheid natuurlijk. Als jullie dat niet kunnen realiseren en hem, laten we zeggen in het ergste geval, om de paar dagen even uit zijn kooi te laten waarbij hij ook niet eens rondloopt, maar alleen op zijn kooi zit te bibberen van angst, toch maar een nieuw eigenaar te zoeken.

          Begrijp me niet verkeerd ik ben juist tegen dat mensen een dier aanschaffen en dan weer verkopen. Tenzij het voor het dier het beste is om hem weg te doen. Dus niet naar je eigen belang kijken, maar de belangen van je huisdier voorop te zetten.
          Tony

          Comment

          Ads onder in topics

          Collapse

          Papegaaienforum wordt mede mogelijk gemaakt door:

          Working...
          X